• 05.10.23, 16:05

Saepuru toiduks töötlev ÄIO alustab investorite toel innovatsioonikeskuse ja piloottehase rajamist

Tallinna Tehnikaülikoolist välja kasvanud idufirma ÄIO tech rahastusvoorus saadud investeeringute toel asub ettevõte rajama innovatsioonikeskusest arendamaks puidu- ja põllumajandusjääkide toiduks töötlemise tehnoloogiat.
ÄIO kaasasutaja, TalTechi bioinsener Petri-Jaan Lahtvee.
  • ÄIO kaasasutaja, TalTechi bioinsener Petri-Jaan Lahtvee.
  • Foto: Karl-Kristjan Nigesen/ÄIO
Ettevõtte teatel kasutatakse investeerimisvoorust saadud raha nii innovatsioonikeskuse „The Good Fat Wörksi” loomiseks, 20-kilogrammise nädalase tootmisvõimsusega piloottehase rajamiseks ning demotehase eelprojekteerimiseks. Lisaks on ÄIO eesmärk teha koostööd erinevate tööstusharudega, et testida oma tooteid ja uurida võimalusi tehnoloogia litsentseerimiseks.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 03.11.25, 13:15
Eesti vili maailmamerel: Scandagra lastis laeva, mis viis Hispaaniasse rekordilise koguse nisu
Muuga sadamas laaditi hiljuti laev MV GREEN K MAX 1, mille pardale paigutati 68 500 tonni Eesti nisu. See on erakordne maht, mis näitab nii kodumaise teraviljasektori jõudu kui ka ekspordivõimekust. Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel rõhutab, et taoline operatsioon eeldab sujuvat koostööd kogu väärtusahela ulatuses, head koostööd kokkuostjate vahel ja näitab, et Eesti suudab konkureerida maailma suurimate viljaeksportijatega.

Hetkel kuum

Tagasi Põllumajandus esilehele