Tallinna Tehnikaülikoolist välja kasvanud idufirma ÄIO tech rahastusvoorus saadud investeeringute toel asub ettevõte rajama innovatsioonikeskusest arendamaks puidu- ja põllumajandusjääkide toiduks töötlemise tehnoloogiat.

- ÄIO kaasasutaja, TalTechi bioinsener Petri-Jaan Lahtvee.
- Foto: Karl-Kristjan Nigesen/ÄIO
Ettevõtte teatel kasutatakse investeerimisvoorust saadud raha nii innovatsioonikeskuse „The Good Fat Wörksi” loomiseks, 20-kilogrammise nädalase tootmisvõimsusega piloottehase rajamiseks ning demotehase eelprojekteerimiseks. Lisaks on ÄIO eesmärk teha koostööd erinevate tööstusharudega, et testida oma tooteid ja uurida võimalusi tehnoloogia litsentseerimiseks.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti AS tegevjuhi Eigo Siimu sõnul on põllumajandusvaldkonna süda koostöö ja vastastikune usaldus. Pärast esimest kümmet kuud ametis tõdeb ta, et sektor on küll keerulises seisus, kuid just nüüd on kõige olulisem seista põllumehe kõrval ja aidata tal raskused üle elada.