Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. oktoober 2023

Paulig investeerib uuenduslikku kohviubade kasvatuslahendusse

Pauligi kapitaliinvesteeringute üksus PINC investeerib Prantsuse idufirmasse Amatera, mis on mitmeaastaste taimede kestliku kasvatamise valdkonna innovatiivne biotehnoloogiaplatvorm. Amatera uuendusliku lahenduse abil saab kohviube aretada tavapärasest neli kuni viis korda kiiremini GMOsid kasutamata.
Amatera Biosciences töötab välja GMO-vaba aretusplatvormi, mis on optimeeritud mitmeaastaste põllukultuuride tarbeks ning kiirendab taimede valikut ja ristamist, nihutades in vitro kultuuri piire.
Foto: Paulig

Uue lahenduse eesmärk on luua uus kohvisort, mis ühendab endas araabika rikkaliku maitse robusta vastupidavuse ja suurema saagikusega. Investeering aitab kaasa Pauligi eesmärgile arendada toidukultuuri, mis on hea nii inimestele kui ka planeedile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960