Autor: Põllumajandus.ee • 24. november 2023

Metsateadlased: kliimakriisiga toimetulekuks ei saa loota vaid metsade süsinikusidumisele

Eesti Maaülikooli metsateadlaste osalusel maailma tunnustatuimas teadusajakirjas Nature ilmunud artiklis leiti, et metsade kaitse, taastamine ja säästlik majandamine suurendavad süsiniku sidumist, mis aitab kaasa kliimaeesmärkide saavutamisele.
Metsade kaitse, taastamine ja säästlik majandamine aitavad kaasa kliimaeesmärkide täitmisele.
Foto: Toomas Kelt

Artikkel „Integrated global assessment of the natural forest carbon potential“ valmis Šveitsi Ülikooli ETH Zürich teadlase Lidong Mo juhtimisel ja sellesse oli kaasatud üle kahesaja teadlase üle maailma. Eesti Maaülikoolist osalesid metsade süsinikusidumisele pühendatud uuringus Diana Laarmann, Henn Korjus ning Mait Lang.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960