Autor: Põllumajandus.ee • 19. detsember 2023

Turbatootjad ja teadlased tulevad riigile appi turbakaevandamise mõju uurima

Eesti Turbaliidu algatusel on moodustamisel Põhjala ja Baltikumi ülene teaduskonsortsium, mis hakkab uurima turba kaevandamise ja kasutamise mõjusid kliimale ning vajaduse prognoosi lähikümnenditeks.
Turvas leiab enamasti kasutust aiandustootmises.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Mitu miljonit eurot maksvat programmi hakkab juhtima rahvusvaheline teadlaste meeskond mitmest riigist. Eesti Turbaliidu kliima- ja keskkonnanõuniku Erki Niitlaane sõnul jääb kliimamõjude uurimise kõrval teadustöö välja selgitada ka, kuidas aiandusturvas panustab muldade süsinikuvaru suurendamisse, kust turvas ja turbatooted tänapäeval tulevad, milline võiks olla nõudlus nende järele tulevikus ehk teisisõnu kuidas on sektoril võimalik täita nii kliimaeesmärke kui ka panustada Euroopa toidujulgeoleku tagamisse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960