Autor: Roomet Sõrmus • 9. jaanuar 2024

Kärpekavad tõid Saksamaa tänavatele tuhanded traktorid

Saksamaal algasid eile, 8. jaanuaril üle riigi põllumeeste massiivsed meeleavaldused, millega väljendatakse oma nördimust valitsuse kava vastu kaotada ära põllumajanduskütusele kehtiv aktsiisisoodustus. Saksamaa Põllumeeste Liidu ja selle piirkondlike liikmesorganisatsioonide koostöös alanud meeleavaldustel protestisid üle riigi kümned tuhanded põllumehed.
8.-12. jaanuarini toimuvad üle riigi suured meeleavaldused, mille käigus blokeeritakse linnatänavaid, teid ja juurdepääsu kiirteedele.
Foto: Roomet Sõrmus

Ainuüksi Brandenburgi liidumaal toimus politsei teatel üle 170 põllumeeste kogunemise ja üle 100 kiirtee väljasõidu oli blokeeritud. Berliinis toimus täna linna sümboliks peetava Brandenburgi värava juures talupidajate meeleavaldus, kuhu oli hinnanguliselt kogunenud 450 traktorit. Meeleavalduse Berliinis korraldas Saksamaa Põllumeeste Liidust sõltumatult väiketalupidajaid koondav ühendus Freie Bauern.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960