Autor: Põllumajandus.ee • 23. jaanuar 2024

Maaelukomisjon tunneb muret juurdehindluse pärast jaekettides

Eesti konjuktuuriinstituudi direktor Peeter Raudsepp tutvustas eile maaelukomisjonis toidukaupade hinna jaotust tarneahelas ja selle muutusi aastail 2022–2024. Tulemused teevad komisjoni murelikuks.
Maaelukomisjon tunneb muret juurdehindluse pärast jaekettides.
Foto: Raul Mee

Kõige rohkem on toidukaupade hindades kasvanud kaubanduse osa ning langenud esmatootjate osakaal. Maaelukomisjoni esimehe Urmas Kruuse sõnul on kaubandusketil suur jõud hinna survestamiseks, sest nende käes on tarbija.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960