Autor: Põllumajandus.ee • 29. veebruar 2024

Valmis satelliitandmetel põhinev üleujutuste kaugseireteenus

Keskkonnaagentuuril valmis satelliitandmetel põhinev kaugseireteenus – üleujutusalade operatiivne ja statistiline kaardirakendus. Teenuse eesmärgiks on eelkõige siseveekogudest lähtuvate üleujutusalade operatiivne tuvastamine, samas võimaldab teenus saada üleujutuste kohta ka statistilist infot minevikus toimunud üleujutuste kohta.
Valmis satelliitandmetel põhinev üleujutuste kaugseireteenus.
Foto: Andras Kralla

Üleujutuste kaugseireteenus on avalikustatud Keskkonnaagentuuri veebilehel ilmateenistus.ee. Kaardirakendus võimaldab siseveekogude ja mererannikuga seotud üleujutusalasid ja nende ulatuse muutumist jälgida igaühel üsna operatiivselt, vastavalt satelliitide ülelendudele igapäevaselt või üle päeva. Statistiline teenus näitab, kui tihti mingi ala on olnud üle ujutatud alates aastast 2015. Teenus annab olulist infot, millistel aladel Eestis on oht vee alla jääda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960