Autor: Põllumajandus.ee • 11. märts 2024

2023. aasta seirete käigus ei tuvastatud uusi karantiinsete taimekahjustajate koldeid

Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) tegi 2023. aastal 33 taimekahjustaja seiret. Leiti karantiinne kartulikahjustaja kartuli-ringmädanik, mis on seotud kahjustaja varasema leiukohaga ning tegemist ei ole uue levikukoldega. Ühtegi uut karantiinse taimekahjustaja kollet 2023. aasta seire käigus ei tuvastatud. Fütosanitaarset olukorda Eestis võib endiselt pidada heaks.
Möödunud aastal leiti karantiinne kartulikahjustaja kartuli-ringmädanik, mis on seotud kahjustaja varasema leiukohaga ning tegemist ei ole uue levikukoldega.
Foto: Unsplash

2023. aastal seirete fookuses olid lisaks iga-aastastele seiretele karantiinsed maisi-, mustika- ning õunapuukahjustajad. Kokku tehti 2023. aastal 33 taimekahjustaja seiret, nende seas oli 8 karantiinset kartulikahjustajat, 7 karantiinset metsataimede kahjustajat, 4 maisikahjustajat, 4 mustikakahjustajat, 4 õunapuukahjustajat ning 6 muude taimede karantiinset kahjustajat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960