Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. juuli 2024

Galerii: Raplamaa piimafarmis tutvustati ainulaadset lüpsiplatsi

Raplamaa piimatootja Tavex OÜ piimafarmis toimus 2. juulil pidulik sündmus – toimus lahtiste uste päev, kus avati uus DeLavali Batch Milking, kaheksa VMS V300 lüpsirobotiga varustatud, robotlüpsiplats. Selline lahendus on ainulaadne terves Baltikumis.
Tavexi piimafarmis toimus uue robotlüpsilahenduse tutvustus.
Foto: Juuli Nemvalts

Osaühing Tavex tegeleb Raplamaal piimakarjakasvatusega, nende farmis on pooltuhat lüpsilehma, lisaks noorkari. Möödunud aastal toodeti Tavexi farmis 5 386 242 kilogrammi toorpiima, mis müüdi piimatööstusele Nordic Milk. Piimatoodang lehma kohta Jõudluskontrolli andmetel oli 10 264 kilo.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960