Autor: Põllumajandus.ee • 8. juuli 2024

Tartus pannakse vikatid vihisema

14. juulil toimub Tartus niitmisvõistlus ja pärimuspäev „Vikatiga võidu“. Tegu on kogu pere üritusega Eesti Rahva Muuseumi vahetus läheduses, kus kogenud juhendajate abiga saab õppida vikatitega niitmist ja omavahel mõõtu võtta.
14. juulil toimub Tartus niitmisvõistlus ja pärimuspäev.
Foto: Pixabay

Südasuvisel heinaajal tuldi ikka kokku, et talgute korras vikatitega hein ära niita. Nagu aga on muutunud aeg, muutuvad ka viisid, kuidas koos niidetakse. „Väike võistlusmoment lisab asjale vürtsi. Vikatiga niitmine on aga ikkagi maraton, mitte sprint. Kõik kohaletulijad saavad harjutada, kuidas hea niitmistehnikaga ühtlast niitmiskvaliteeti tagada,“ ütles niitmisvõistluse korraldaja Mikk Niinemäe. „Niitmine linnaruumis on samuti teema, mis ikka kirgi kütab. Näitame, kuidas loodussõbralikumalt ja vähese müraga saab üheskoos niita ka linnaruumis,“ lisas Niinemäe.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960