Autor: Mait Kraun • 12. august 2020

Euroopa Liit kehtestas maisi impordile tariifid

Euroopa Liit taaskehtestas maisile imporditariifid, sest hind on langenud liiga madalale, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kehtestas maisi impordile tariifid.
Foto: Unsplash

Ühe tonni maisi ohta tuleb tariifi maksta 5,48 eurot, teatas Euroopa Liit kolmapäeval. Tariifid hakkavad kehtima täna.

Aprillis lõpus teatas Euroopa Liit, et kehtestab maisiimpordile tariifid, sest USAs langesid hinnad 10 aasta madalaima tasemeni. See tõsteti 10,4 euroni tonnist, seejärel hakkasid hinnad tõusma ning tariifidest loobuti.

USA maisi hind on viimase kuu jooksul jälle järsult langenud. Nüüd kaupleb mais Euroopa Liidu seatud hinnapõhjast juba 10 päeva madalamal. Kui hind uuesti hinnapõrandast kõrgemale tõuseb, siis tariifidest loobutakse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960