Autor: Linda Eensaar • 10. oktoober 2019

Siidrimaja perenaine: õunauputus lihtsalt tuleb siidriks teha

Siidrimaja perenaine Kadri Jakobson.
Foto: Liis Treimann
Aiad on veel külma sügise algusest hoolimata õuntest lookas. Saab teha mahla, moosi, veinigi, kuid miks mitte ka siidrit, sest ainuõige siidri tooraine ongi õun.

Eesti esimene käsitöösiider jõudis müüki aastal 2015. Kõrvutame selle nüüd sadade aastate pikkuse Prantsuse, Hispaania või brittide siidritraditsioonidega. Kas seda on üldse võimalik teha?

Baltikumi ainus sertifitseeritud pommeljee (pommelier) ehk siidri sommeljee Kaire Jakobson ütleb, et eestlased on õnneks selles vallas nutikad ja kiired tegutsejad ning nelja aastaga on tehtud tohutu areng.

Saade "Kasvupinnas" on salvestatud Siidrimajas ning täpsustame siidrite ja perryde tõelist olemust, aga ka päevakajalisi siidritootjate-tarnijate muresid, näiteks seoses karmistatud alkoholi reklaamiseaduse, aktsiiside tõstmise ja langetamise või suhkruste „Fizz-jookide“ kõrval ellujäämisega. Saatejuht on Linda Eensaar.

Kuula saadet siit:

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960