Autor: Eliisa Matsalu • 16. mai 2023

Intervjuu kliimaministriga: automaksust efektiivsem on kallis kütus, elektrikatkestuste oht püsib

Reformierakonna liikmest kliimaminister Kristen Michali sõnul ei tasu ära unustada, et Venemaa võib Eesti elektriturule veel korraliku põntsu panna.
Foto: Andras Kralla
Kütuse hinnatõus paneb inimesi rohkem autodest loobuma või neid säästlikumate masinate vastu välja vahetama kui valitsuse plaanitav automaks, ütles kliimaminister Kristen Michal.

„Ma ei usu, et automaksu summa saab olema nii suur, et ta kedagi autost loobuma paneb, aga äkki suunab vähemalt mõtlema, milline oleks säästlikum liikumisviis,“ rääkis Michal saates „Kuum tool“. „Kütusehindade tõus mõjutab seda isegi rohkem kui automaks,“ lisas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960