Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 12. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: energiasäästlikke ja keskkonnasõbralikke metallhooneid on lihtne püstitada ja demonteerida

EcoBuild metallehitised on ääretult kiire montaažiga teraskarkasshooned.

„Metallhoonete  põhimõte on ehitise rajamine kiirelt ja lihtsalt, olenemata sellest, kas teile on vaja tootmis-, lao- , kaubandus - või mistahes muud ärihoonet. Hoone komplekteeritakse vastavalt kliendi vajadustele standardsetest koostisosadest ning monteeritakse objektil  tehases ettevalmistatud  detailidest vaid kuue nädala jooksul,“ selgitab individuaallahendusega EcoBuild raamhallide ehitaja PAG OÜ juhataja Peep Aguraiuja.

Hallid koosnevad külmvaltsitud raamkonstruktsioonist, katuse- ja seinapaneelidest – kõik, mis on vajalik lühikese tarneajaga hoone ehitamisel. Hoone pikkus, väravate asukohad ja akende asetus on tellija valida, ehitus toimub täisteenusena ehk „võtmed-kätte“ lahendusena.

„EcoBuild metallehitised on ääretult kiire montaažiga teraskarkasshooned – kes teine pakub kuue nädalaga suure lao- või tootmishoone valmimist? Kuna tegemist poltühendustega, siis on vajaduse korral lihtne ka hoone teisaldamine,“ räägib Aguraiuja ja lisab, et tänu oma ühtlasele struktuurile ja headele mehaanilistele omadustele on metall hoonete ehitusel üks hinnatumaid materjale, sest materjal on vastupidav ja ilmastikukindel, märkimisväärselt soodsamate hooldus-, kütmis- ja jahutuskuludega kui kivi- või puithooned.

„Metall võimaldab väga palju erinevaid lahendusi luua. Meie koostööpartner Lindab-Astron on Euroopa juhtiv teraskonstruktsioonidest tööstus-, kaubandus-, lao-, logistika- ning spordihallide tootja, olles viimase 50 aasta jooksul püstitanud üle Euroopa rohkem  kui 50 000 metallhoonet. Astronil on 300 volitatud esindajat frantsiisilepingu alusel, nende hulgas ka meie,“ tutvustab Aguraiuja ja lisab, et rahvusvaheline tarnevõrgustik tagab kliendile kauba õigeaegse kohaletoimetamise ja projekti kvaliteedistandardite range kontrolli.

1990. aastal astutatud PAG OÜ põhitegevusalad on raamkonstruktsioonide konsultatsioonid, projekteerimine, tootmise korraldamine ja montaaž, projektijuhtimine ning ehitustööde peatöövõtt. Eesti erakapitalile kuuluv  PAG OÜ on Eesti Ehitusinseneride Liitu ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja liige.

Vaata EcoBuild hindasid SIIT .

Tutvu PAG OÜ referentside ja rahulolevate klientidega meie kodulehel  www.pag.ee  .

Maxit Estonia tehas
Foto: PAG OÜ
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960