Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agri Partner: tänu avatusele oleme leidnud Eesti turul oma niši

Agri Partner OÜ on esimeste tegevusaastate jooksul tõestanud end usaldusväärse, innovaatilise ning igale kliendile personaalselt läheneva pereettevõttena.

„Ettevõtte loomine polnud lihtne ja nõudis palju tööd,“ meenutab tänaseks kolm aastat tegutsenud Agri Partneri asutaja ja omanik Argo Kukk, kes pärast põllumajandusülikooli lõpetamist töötas seitse aastat põllumajandustehnikat müüvas ettevõttes ning otsustas siis omal käel tegutsema hakata.

Agri Partneri tootevaliku kujunemisel on oma roll olnud headel partneritel ja klientidel, kelle soovitusel on alustatud nii mõnegi põllumajandusmasina maaletootmist. Täna võib öelda, et ettevõte on leidnud oma niši ja põllumajandusseadmete turul tugevalt kanda kinnitanud.

Põllumajandus hindab efektiivsust ja innovaatilisust

Tootevaliku üks kallimaid ja samas ka multifunktsionaalsemiad masinaid on 30 aastat tagasi Austraalias välja töötatud ketasäke KELLY. Kelly idee seisneb lihtsas ja tugevast raamis ning omavahel ühendatud 43kraadise nurga all olevatest volframkarbiid-ketastest, mis annavad 12meetrise töölaiusega seadme ketta elueaks kuni 20 000 ha. Lisaks on Kellyl vähene hooldusvajadus ja jõutarve ning multifunktsionaalus. Ketasäket kasutatakse mehhaanilisel umbrohutõrjel, kõrrekoorimisel, külvieelseks mulla ettevalmistamiseks, libistamiseks, maisipõldude mutsimiseks ja peenseemne külvamiseks. Eestis töötab täna üks 6, kaks 9 ja üks 12meetrine ketasäke Kelly. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suurematest seadmetest tulid järgmisena tootevalikusse ka kunagi kolhoosi ajal Eestis levinud sõrmketas-vaalutid, mille eeliseks on väike jõuvajadus, lihtus ja suur töökiirus. Samas tuleb kindlasti ära märkida, et töökvaliteeti ei saa võrrelda kunagiste sõrmketas vaalutite omaga. Tänapäeva sõrmketas-vaalutid sobivad ka silo vaalutamiseks ning õieti reguleeritud vaalutiga on vaalud korrektsed ja puhtad.

„Kolm aastat tagasi neid meie turul ei pakutudki, aga kuna kogu Ameerika manner kasutab sedasorti vaaluteid, hakkasime neid ka Eestisse tooma. Samuti andis kindlust, et just need vaalutid on Taanis viimastel aastatel laiade vaalutite segmendis enimmüüdud. “ ütleb Kukk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jätkates veidi ebatraditsioonilise tootevalikuga, osutus üllatavalt heaks müügiartikliks jahu ja jõusööda transportmahuti Daffi, mida Eesti ettevõtted ostsid kohe esimese kahe aastaga kokku neli.

Kukk selgitab: „Transportmahutid on mõeldud jahu, jõusööda, teravilja, graanuli ja erinevate segude transportimiseks ning lauda juures olevate statsionaarsete punkrite kiireks täitmiseks. Võib öelda, et Daffi on nõukogudeaegsete jahuautode tänapäevane alternatiiv.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üheks põnevaks ja põllumajanduses hädavajalikuks tooteks on Kanadast pärit kivikoristustehnika oma ala pioneerilt Degelmanilt, kes alustas kivikogurite väljatöötamist ja tootmist üle poole sajandi tagasi. Paljud nende 50 aastat tagasi valmistatud kivikogurid on kasutusel ka tänapäeval. Lisaks Degelmani kivikoguritele on tootevalikus ka kivivaaluti ning kivikaevur.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasutatud tehnika ostul tasub olla ettevaatlik

Lisaks uuele tehnikale toob Agri Partner klientide soovil erinevat kasutatud põllumajandustehnikat nii Euroopast kui ka Ameerikast. Olles tegelenud kasutatud tehnikaga mitmeid aastataid, jõudis Argo Kukk järelduseni, et ühtegi head masinat ei anta ära poolmuidu: kui seade on ikka hinnalt nii odav, et see saa tõsi olla, siis see ei olegi tõsi!

„Ega Euroopast pärit kasutatud seadmed on tegelikult sama või isegi natuke kõrgema hinnaga kui Eestis. Plussiks on aga suurem valik – sealt on tõenäolisem võimalus leida meelepärane, soovitud hinna ja varustusega isend. Aastate jooksul on meil väljakujunenud kindlad partnerid, kellelt usaldame osta.“

Kõige eksootilisema kasutatud tootena tõi Agri Partner USA-st Kansasest Eestisse Case kombaini mootori.

Väiketankla aitab kokku hoida raha ja aega

Umbes kaks aastat tagasi alustas Agri Partner põllumajandustootjatele lahenduste pakkumisega kütuse hoiustamiseks. 2014. aasta algusest koondati parema teeninduse pakkumiseks kõik küttemahutitega seonduv Tankler OÜ alla ning aastaga on suudetud suurendada lisaks põllumajandusklientidele ka mitte-põllumajandusklientide hulka. Väiketankla on suurepärane lahendus kõigile suuremate seadmete ja masinate omanikele, kes asuvad suletud alal või teevad ajutise iseloomuga tööd.

Koostöö Itaalia ühe suurema mahutitetootjaga Emiliana Serbatoi algas esimese 9000liitrise lekkevanniga väiketankla Eestisse toomisest. Plastist kütusemahuteid imporditakse Inglismaalt ettevõttest Tuffa Tanks ning samuti on laos suur kogus maailma suurima tanklavarustuse Piusi tooteid. Septembri lõpus käisid Agri Partneri spetsialistid Itaalias Piusi tehases väljaõppel, olles täna  Eestis ainus tootja poolt litsentseeritud  Piusi Self Service 2.0 müügi-, paigaldus- ja hooldustöid tegev ettevõte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biointensiivsel tootmisel on tulevikku

Agri Partneri  poole võib pöörduda kõigi põllumajandustoodete soetamiseks, sest ettevõte laiendab meelsasti oma tegevusala. Just nii sai alguse maheväetiste maaletoomine:  ühe Raplamaa mahetootja soovil lõi ettevõte sidemed EM Efektiivsete mikroorganismide tootjaga. EM töötati välja Jaapanis 1983. aastal ja kujutab endast kombinatsioon kasulikest mikroorganismidest, mis ümbritsevad meid vabalt  eluslooduses.

EM koosneb 80. bakterist, kellel on oma konkreetne ülesanne: mikroorganismid toetavad üksteist, soodustades üksteise arengut ja kooseksisteerimist ehk tekib sünergia. Paljusid koostises olevad mikroorganisme leidub ka mitmete bioaktiivsete ainete koostises nagu vitamiinid, hormoonid, ensüümid, antioksüdandid ja antibiootikumid.

„Täna võin kinnitada, et kolme aasta jooksul on kogused, mis Eestimaa mulda viljakamaks muudavad, aasta-aastalt suurenenud. Kuna EM-il on positiivne toime, on ilmselge, et samasugune tendents ka jätkub,“ prognoosib Kukk.

Lisaks alustati tänavu aasta algusest USA-st meremineraalide importimist. Meremineraalid on 100% looduslikud ja on saadud merevee kuivatamisel päikese jõul. SEA-90 meremineraalid on mõeldud  kasutamiseks põllumajandustootmises nii taime- kui ka loomakasvatuses. SEA-90 sisaldab endas 90 mineraali ja mikroelementi, mis on sisalduselt optimaalselt proportsioonis ja tasakaalus hoidmaks elusloodust. SEA-90 toodet on USA-s valmistatud juba üle 30 aasta.

Täiendame ka edaspidi oma tootevalikut huvitavate ja põllumehele vajalike toodetega.

Täname kõiki seniseid kliente koostöö eest ja oleme rõõmuga valmis kõigile uutele klientidele oma tootevalikut tutvustama!

Agri Partner OÜ

Ringtee 27 Tartu 50105

tel: 77 351 041, 50 53 076e-post: [email protected]

Vaata lisa: www.agripartner.ee , www.tankler.ee

           

       

 

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960