Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väderstad tõi turule suurte ketastega Carrieri mudelid

Väderstad on toonud turule 51 cm-se kettaläbimööduga Carrier L-i ja 61 cm-se kettaläbimõõduga Carrier XL-i. Masinad on saadaval töölaiustega 425-825 cm.

Muudetav töönurk, MultiSet, võimaldab masinal tükeldada kogu mullaprofiili töösügavusest sõltumata ning lai valik tihendusrulle kindlustavad, et koristusjäägid oleksid kõikides tingimustes mullaga heas kontaktis ja laguneksid kiiresti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mida uut on Carrier L & XL-l?

    * Suuremad, 51 ja 61 cm-se läbimõõduga sälkservalised TrueCut kettad, mis annavad  Carrier L ja XL-le juurde paindlikkust ja võime saada edukalt hakkama suurtes kogustes koristusjääkidega.

   *  Uued töölaiused - 425, 525, 625 ja 825.   *  Carrier L -i saab kohandada XL-ks ja vastupidi. Põllumehed saavad erineva suurusega kettaid ise vahetada.   * Uued amortisaatorid traspordiratastel pikendavad nende kasutusiga.Transpordirattad muudavad Carrier L ja XL-i põllul lihtsamalt manööverdatavaks.   * Transpordilaius 3 meetrit ja transpordikõrgus 4 meetrit on üle 8-meetrise ketastega masina puhul täiesti unikaalne.

Paindlikkus, vastupidavus ja madalad jooksevkulud

"Kogu Carrier L ja XL arendustöö käigus keskenduti masina paindlikkusele, vastupidavusele ja madalatele jooksevkuludele. Transpordilaius 3 meetrit ja transpordikõrgus 4 meetrit on üle 8-meetrise ketastega masina puhul täiesti unikaalne," kommenteerib uuendusi Crister Stark, Väderstadi juhatuse esimees.

Kerge põllul manööverdada

Transpordirattad saab põllul alla lasta, nii et masin on põllul kergemini manööverdatav. Põllupeenardel saab juht masinat keerata nii tihendusrullil kui ratastel. Rataste allalaskmine on mõttekas näiteks niisketel põldudel või pindharimisel. Uute integreeritud klambrite abil saab töösügavust traktori kabiinist reguleerida.

Carrier L-i saab muuta XL-ks

"Ühe uuendusena paigaldatakse masina kettad samadele kettavannastele ja see teeb erineva suurusega ketaste vahetamise põllumehe jaoks lihtsaks.

Kõiki Carrier L mudeleid saab muuta Carrier XL-ks ja vastupidi," selgitas Crister.Lisada saab rohkem eesriistu

“Carrier perekonna unikaalseks omaduseks on võimalus lisada masinale põhuäke, CrossCutter nuga või CrossBoard. Veelgi enam, need eesriistad on vahetatavad. See tähendab, et Carrieri saab kohandada vastavaks nii koristusjärgseks põhu töötlemiseks põllul kui ka küntud põllu efektiivseks tasandamiseks," ütles Magnus Samuelsson, Carrieri turundusjuht.

 

 

 

 

 

Lisavalikus uued tihendusrullid

Uue Carrier L ja XL mudelite loomisel arendati välja ka kolm uut tihendusrulli, milledeks on:

    * Topeltrull Double SoilRunner, U-profiiliga tihendusrull, mille puhul töödeldakse mulda mullaga ning mis väldib ummistusi, lisaks vajab see väiksemat veojõudu.    * CageRunner, varbrull kergematel muldadel töötamiseks.    * SteelRunner terasrull

"Topeltrullil on kallutusfunktsioon, mis märgades tingimustes on eeliseks.

Kergem tihendamine vaheliti ridades lihtsustab vee imbumist mullaprofiili," ütles Magnus Samuelsson.

Vaata Carrieri põllul töötamas .

Küsi lisainfot: http://www.vaderstad.com/ee

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960