Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dow AgroSciences ja DuPont kannavad nüüdsest nime Corteva Agriscience

Corteva Agriscience juhtkond
Foto: Corteva Agrisciece
2017. aastal loodud ettevõte Agriculture Division of DowDuPont koondas enda alla suured põllumajandusettevõtted Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection ja DuPont Pioneer. 2019. aasta alguses kujundatakse põllumajandusüksus ümber eraldiseisvaks ettevõtteks Corteva Agriscience.

Ettevõtte esindajate sõnul koosneb organisatsiooni nimi sõnadest „süda“ ja „loodus“, mis sümboliseerivad ettevõtte põhieesmärki – tarbijate ja looduse seost.

Corteva Agriscience kaasas firmad Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection ja DuPont Pioneer, et luua turgu uuendav ja iseseisev ettevõte, mis on ülemaailmsel liidripositsioonil seemnete tootmise, taimekaitse ja põllumajanduse digitaalsete tehnoloogiate valdkonnas.

Corteva Agriscience on loonud ülemaailmse tunnustuse pälvinud taimekaitsevahendid Zypar™ ja Belkar™, mis sisaldavad toimeainet Arylex™.

Ettevõte on loonud väga hea talentide, tehnoloogiate, uuenduste ja teadusuuringute ning arenduspotentsiaali, mis annab talle pretsedenditu võimaluse muuta toidutööstuse süsteemi nii, et põllumajandustootjad saaksid parema, suurema ja tervislikuma saagi, kasutades vähem loodusressursse.

Põhjamaade ja Balti regiooni juhi Lars Dineseni sõnul tulevad nende uuendused kasuks kogu regiooni põllupidajatele. Corteva Agriscience varustab põllupidajaid juba tuntud toodetega – erinevate taimede väga kvaliteetsete seemnetega ning taimekaitsevahenditega.

„Tegemist on suure tunnustusega – meist on saanud põllumajandustehnoloogiate ettevõtete kogukonna suurim osa, mis aga tähendab, et saame klientidele pakkuda veelgi paremaid tooteid. Põllumajandus on Balti riikidele väga oluline – tegemist on nende riikide ühe tähtsama majandusharuga,“ ütleb Lars Dinesen.

Ettevõte Corteva Agriscience on üks suuremaid ja edukamaid põllumajandusettevõtteid maailmas, milles töötab enam kui 22 000 inimest, aastane tulu ületab aga 14 miljardit USD.

Põhjamaade ja Balti regiooni juht ütleb, et põllumajandusega tegelemine muutub iga aastaga aina keerulisemaks kahel põhjusel – kliimamuutuse ja inimeste mõjude tõttu. „Üritame pidada sammu uuendustega ja mõista, mida on vaja põllumajandusettevõtetel ja milliste väljakutsetega nad puutuvad kokku tulevikus. Selles valdkonnas on väga tähtis äri ja teaduse koostöö, kuna meie põhieesmärk on luua tehnoloogiaid ja tooteid, mis võimaldavad põllupidajatel kasvatada eriti hea kvaliteediga toodangut,“ ütleb Dinesen.

Teine oluline asi, mille toob Dinesen välja, on erinevused Euroopa ja Ameerika põllupidamise traditsioonide vahel. „Euroopas on keelatud kasvatada modifitseeritud taimi, Ameerikas on see lubatud. Euroopas ja Ameerikas erinevad ka põllupidamise traditsioonid ja seaduslik baas, seetõttu see, mis sobib ühes kohas, ei sobi teises. Euroopa ja iga riik on unikaalsed. Meie ettevõte üritab mõista ja kohaneda iga kontinendi, regiooni ja põllupidaja soovidega,“ sõnas ta.

„Balti regiooni riigid on unikaalsed. Ilmselt võime öelda, et põllupidajad on siin üsna konservatiivsed, kuid see pole halb – nad teavad, kui palju ja millist toodangut nad on võimelised kasvatama. Ja me peame mõistma, kui oluline see neile on, sest see on nende igapäevaelu, seetõttu on meie eesmärk pakkuda tooteid, mis aitaksid neil saavutada paremaid tulemusi,“ lisas Dinesen.

Corteva Agrisciece’i esindaja sõnul on uued tehnoloogiad juba praegu enamiku põllupidajate igapäevaelu osa. „Robotiseerimine ja infotehnoloogiad toovad põllumajanduse valdkonda suure hulga muudatusi. Me soovime nende muudatuste valdkonnas liidrid olla,“ ütleb Lars Dinesen.

Ennustatakse, et 2022. aastaks tõusevad kulutused põllumajandusalal kolm korda, kuni 10 miljardi USD.

Uuri lisa: www.corteva.com

Vaata ka fotogaleriid, kus 27. novembril Leedus, Kedainiai arenal, toimunud meeleolukal peol tutvustati koostööpartneritele ühisettevõtet Corteva Agriscience.

Dow AgroSciences ja DuPont kannavad nüüdsest nime Corteva Agrisciece
Foto: Corteva Agrisciece
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960