Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 22. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Populaarne eAgronomi tarkvara täienes taas uute teraviljakasvatajate tööd lihtsustavate arendustega

eAgronom annab agronoomilise ülevaade põldudest ja ettevõttest,
Foto: eAgronom
Teraviljakasvatajatele suunatud pilvepõhine programm eAgronom aitab paljudel Eesti põllumajandusettevõtetel senisest efektiivsemalt ja paindlikumalt niigi nappi tööaega kasutada ning aja- ja rahakriitilisi protsesse juhtida.

Pideva arenduse tulemusena on eAgronomist saanud aina võimsam tööriist, tuues põllukaardid uude ajastusse ning andes võimaluse jälgida operatiivselt teraviljahindu ja ilmateadet.

eAgronomi loomise aluseks oli aidata põllumeestel teha kiiremini ja ladusamalt ettevõtte paberitööd. Ühele teenusele järgnesid teised, programmi on jõudsalt täiendatud ja tänaseks lihtsustab eAgronom sadade põllumehe elu Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal, Tšehhis ja Rumeenias, aidates pidada põlluraamatut, planeerida külvikorda ja analüüsida tehtud tööde mõju. eAgronomi eesmärk on aidata põllumehi enda ettevõtet lihtsamini ja tulusamalt juhtida ning programmi loojate sõnul ei saa eAgronom kunagi valmis, vaid kasvab pidevalt vastavalt turu nõudmistele ja vajadustele. Mis on eAgronomis täna uut?

Uuenenud põldude kaardil saab põlde värvide abil eristada

Tänu eAgronomile on põldude kaardid jõudnud uude ajastusse, kus on palju lihtsam saada ülevaadet põldudest ja kultuuridest ja selle abil paremini logistikat planeerida. Uuenenud kaart võimaldub põlde filtreerida nii kultuuride, ettevõtete kui ka nime ja numbri järgi. Eriti mugav on võimalus valida kõikidele kultuuridele kaardil enda jaoks sobiv värvi, luues niimoodi legendi, mis võimaldab kaardile pilku heites sealt kiirelt vajalik info kätte saada.

 

Uuenenud põldude kaardil saab põlde värvide abil eristada
Foto: eAgronom

Planeeritud tööde ülevaade

Põlluraamatu lehel iga põllu detailide alt leiab nüüd lisaks tehtud töödele ka sellele põllule plaanitud tööd. Kui tekib kahtlus, kas ja millised tööd said planeeritud, saab kogu info konkreetse põllu alt üle vaadata.

Ilmaennustus

Avalehel asub nüüd lähiprognoos ilma kohta Sinu ettevõtte põldude juures. Seega saab kohe eAgronomis plaane tehes pilgu ka ilmaprognoosile visata, et näha millisteks töödeks on lähipäevad sobilikud.

Avalehel asub nüüd lähiprognoos ilma kohta Sinu ettevõtte põldude juures
Foto: eAgronom

MATIF vilja turuhind

Nisu, rapsi ja maisi turuhinnaga saab end kursis hoida lausa eAgronomi avalehel! Lisaks on antud ka valik ajavahemikke, et saaks sobiva info kiiremini välja sorteerida. See annab võimaluse olla oluliste maailmaasjadega kursis juba lihtsalt eAgronomi sisenedes.

MATIF vilja turuhind
Foto: eAgronom

Ühe kultuuri järjestikused hooajad

Kultuuride lehel on täiustanud ülevaadet järgnevate hooaegadega samal põllul. Kui ühte kultuuri on samal põllul kasvatatud rohkem kui üks aasta, kuvatakse hooaegade järgnevus ka kultuuride ülevaates.

Ühe kultuuri järjestikused hooajad
Foto: eAgronom

eAgronomi edu võtmeks on selle paindlikkus ja sõltumatus arvutist: mobiilirakenduse abil ollakse töödega alati kursis ning saab mugavalt lisada ja muuta tööplaane otse põllul olles. Läbi rakenduse saab jagada töötajatele ülesanded ja koheselt teada, kui need on tehtud. Programm aitab ka uusi töötajaid põllul, juhendades neid seal.

eAgronom annab agronoomilise ülevaade põldudest ja ettevõttest, näidates kõiki põlde ühel kaardil, võrreldes ja analüüsides põldude saagikuse põhjuseid, luues põlluraamatu ja väetusplaani, võimaldades luua kontod ka töötajatele ja määrata neile läbi programmi töid. Samuti pakub e-Agronom jooksvat laoseisu ülevaadet.

Uuri ise lähemalt, registreerudes www.eagronom.com 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960