Autor: Põllumajandus.ee • 24. aprill 2019

INPUT - valik kõigi taliteraviljade esimeseks haigustõrjeks

Fungitsiid INPUT on kindel valik kõigi taliteraviljade esimeseks haigustõrjeks. Miks? Sest fungitsiid INPUT on tugevatoimeline haigustõrje juba sügis-talvest kaasa tulnud juure- ja võrsehaiguste vastu ning samuti esimeste kevadel levivate lehti kahjustavate haiguste tõrjeks.
Fungitsiid INPUT on kindel valik kõigi taliteraviljade esimeseks haigustõrjeks.
Foto: Bayer OÜ

INPUTi soovitame kasutada just neil taliteraviljapõldudel, kus esines lumiseent ja tüfuloosi ning muid talvitumiskahjusid (seisuvesi, haudumine, külmumine). Need sügis-talvised haigustekitajad ei ole kevadpäikese saabudes kuhugi kadunud ning nõrgestavad oluliselt kevadkasvu alguses olevaid taimi. INPUT hävitab juba olemasolevad haigustekitajad ning kaitseb efektiivselt taimi praegu kevadel levivate esimeste lehehaiguste, näiteks jahukaste ja kõrreliste-helelaiksuse, eest.

INPUT on tugev tõrjelahendus ka teraviljade juure- ja võrsehaiguste vastu. Praegu kevadel võivad need haigused jääda märkamatuks, kuid avalduvad ebameeldiva üllatusena viljapeade loomise ajal, kui viljapead jäävad tühjaks, muutuvad valkjaks ja terad on kõlujad. Just praegu on õige hetk need haigused taliteraviljapõllult ära tõrjuda ja olla kindel, et taimede juurestik on kogu kasvu ajal tugev, elus ja terve.

INPUT on ainus tõeliselt tõhus fungitsiid kõrreliste-silmlaiksuse tõrjel - see on samuti haigus, mis levib just kevadel. Teraviljakõrre alumisele sõlmevahele ilmuvad viljapeade loomise faasis ovaalsed laigud, mis sageli ümbritsevad kogu kõrt. Haiged taimed lamanduvad ja murduvad mitmes suunas. Tõrje tuleks teha kevadel ning ennetavalt, haiguse ilmnedes hiljem häid lahendusi pole.

INPUT on väga tugev fungitsiid jahukaste tõrjeks ning juba mõni aeg tagasi levis esimesi teateid, et sel kevadel on taliteraviljadel märgatud jahukaste täpikesi. Targem on esimese haigustõrje pritsimisega jahukastet kohe ennetada ja tõrjuda, sest see haigus põhjustab tugeva nakkumise korral saagikadu kuni 25%.

INPUTi tõrjespekter on lai:

juurestikku ja võrseid kahjustavad haigused: kõrreliste silmlaiksus, punakastetõved ehk fusarioosid, juuremädanik, tõusmepõletik.

lehti nakatavad haigused: kõrreliste-helelaiksus, nisu-pruunlaiksus, kõrreliste jahukaste, nisu kollane rooste, pruunrooste, odra-leherooste, kõrreliste võrklaiksus, kõrreliste äärislaiksus, rukki-leherooste.

INPUT esimese haigustõrje valikuna teraviljadel tagab, et taimed on just kasvu alguses haigusvabad, tugevad ja vastupidavad kogu kasvuperioodi eel.

Uuri lisa: Bayer OÜ

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960