Autor: Põllumajandus.ee • 8. mai 2019

Resa, tegija põllumajandussektoris

Resa ehituse tugevuseks on keskmise ehitusmaksumusega tootmis- ning laohoonete ehitamine. Ettevõtte plussideks on paindlik lähenemine ning abivalmis suhtumine klienti.
Resa ehituse tugevuseks on keskmise ehitusmaksumusega tootmis- ning laohoonete ehitamine.
Foto: Resa Ehitus

Kuna ettevõte rajab hooneid, mis on just nende tugevuseks, on Resast võimalik saada professionaalset nõu juba ka projekteerimist ettevalmistavas etapis.

Ettevõtte kahe juhi, Sander Raudsepa ja Reimo Põderi, sõnul on otsuse taga põllumajandussektorile ehitama hakata kindlustunne, et ettevõte suudab pakkuda praktilisi ja töötavaid lahendusi, mis selles sektoris ennast ka õigustavad.

„Oleme ehitanud päris hulgi erinevaid lao- ja tootmishooneid ning tunneme, et oleme selles vallas tugevad,“ rääkis Raudsepp.

Resa ehituse konkurentsieeliseks on spetsialiseerumine keskmise ehitusmaksumusega objektidele, mis laseb ettevõttel valmis ehitada ka sellised objektid, mida mõni suurtegija üldse ette ei võtakski. Resa võtab töösse objektid, mille ehitusmaksumus on suurusjärgus sajast tuhandest kuni kolme miljoni euroni.

Tulenevalt aastatepikkusest kogemusest on Resa ehituse pädevuses nii uute hoonete ehitamine kui ka vanade restaureerimine, renoveerimine ja rekonstrueerimine. Kui olemasoleval hoonel on tarvis näiteks fassaadi värskendada või hoone uueks funktsiooniks ümber ehitada, siis on Resa ehitus valmis selle ära tegema – kõik oleneb muidugi tegevuse mahtudest. „Näiteks kui kellelgi on tarvis vana laut suurtootmiseks ümber ehitada ja ellu äratada, siis selle ta meie käest ka saab,“ tõi Raudsepp näite.

See, millist hoonet konkreetselt tegema hakatakse, oleneb telliva ettevõtte profiilist ning vajadustest.
Foto: Resa Ehitus

Põderi sõnul on Resa ehitus tegelenud päris palju probleemsete hoonete ümbertegemisega, alates vanade lasteaedade ja koolihoonete fassaadide korrastamisest kuni tootmishoonetega tegelemiseni. Samavõrd on ettevõttel kogemust üsna erineva sihtotstarbega uute objektide ehitamisel.

„Meil on see eelis, et oleme suhteliselt paindlikud ja teeme just seda, millised on kliendi soovid. Tähtis on läbi rääkida, milleks hoonet kasutama hakatakse. Üldehitustööde osas on objektid üsna sarnased. See, millega klient selle hoone täidab, on aga üsna multifunktsionaalsete võimalustega. Lõppfunktsioonist võib oleneda näiteks, kui võimsat ventilatsiooni hoonel tarvis on või midagi muud spetsiifilist,“ rääkis Põder.

Optimaalne oleks, kui klient kaasaks Resa ehituse esindajad ehituspartneritena uue hoone ehitusse juba planeerimisfaasis, kuna ettevõtte esindajad oskavad tänu oma mahukale kogemusele tähelepanu juhtida nüanssidele, mille peale klient ehk ise tähelepanu pöörata ei oskakski. Ehituspraktikuna teab Resa toimivaid lahendusi ning oskab nõu ja tuge jagada küsimustes, mis puudutavad nii projekteerimist kui ka ehituse erinevaid etappe. Kui võtta aeg selleks, et kohe alguses ühe laua taha maha istuda, siis jõutakse seda kindlamini mõistliku ja funktsioneeriva lahenduseni, mis ei ole samas üledimensioneeritud.

„Me teame, mis lahendused ka päriselus töötavad. Kus on mõtet raha raisata ja kus ei ole mõtet raha raisata. Meil on inimesed, kes leiavad visiooni ja lahenduse,“ rääkis Raudsepp. „Ehitavate hoonete puhul ma näen seda, et kõiki momente ei mõelda alati piisavalt läbi. Üks nägemus on projekti tellijatel, teine nendel, kes hoonet reaalselt kasutama hakkavad. Meie paneme kliendi projektifaasis mõtlema, millised lahendused talle hiljem kasulikud oleksid. Inimene võib projektifaasis arvata, et ah mulle sobib nii küll, aga kui ta valmis hoonet kasutama hakkab, siis selgub, et osad lahedused toimivad paremini kui teised.“

See, millist hoonet konkreetselt tegema hakatakse, oleneb telliva ettevõtte profiilist ning vajadustest. Arvestada tasub arenguperspektiiviga ning mõelda läbi, kui suurt hoonet kasutajal näiteks viie või kümne aasta pärast tarvis on. Kohe vajaliku suurusega hoone ehitamine tuleb kokkuvõttes odavam, kui hilisem jupikaupa juurde ehitamine.

Kui planeeritav ehituse kestus jääb alla aasta, tuleks ehitustöö algus võimaluse korral sättida soojematele kuudele, kuna talvised kulutused on mõningate tööde puhul suuremad kui samade tööde tegemine soojemal ajal. Näiteks ei ole mõistlik teha betoonitöid külmal ajal, kuna siis lisandub hinnale betoonisoojendamise kulu jne.

MIS ON MIS

Resa ehitus

- Teostab peatöövõtu korras nii uusi hooneid kui ka äratab ellu vanu hooneid.

- Omab valmidust ehitada lautu, hoidlaid, farme ja mahuteid.

- Kogemust rohkem kui 20 peatöövõtu projekti ning üle 60 hoonete eriosade projekti teostamisel.

Uuri lisa: www.resa.ee

„Igatahes oleme me paindlikud ning kui kliendil pole muid valikuid, saame ka talvekuudel ehitamisega hakkama. Kõik on läbirääkimiste küsimus ja meiega saab asju arutada,“ julgustas Raudsepp ettevõttega ühendust võtma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960