Autor: Põllumajandus.ee • 14. mai 2019

eAgronom: tarkvara võlu ja aja kokkuhoid peituvad lihtsuses

Uue põlvkonna põlluhaldustarkvara eAgronom on kasutusel juba sadadel põllumeestel, aidates neil planeerida hooajalisi töid nii põllupõhiselt kui ka hoida silma peal suuremal pildil.
Vali mugav ja lihtne tarkvara oma põllutööde tegemisel.
Foto: eAgronom

eAgronomi tehnoloogiajuhi Karl-Aksel Puulmanni sõnul on ettevõtte meeskond tänu tihedale koostööle kasutajatega mõistnud, et lihtsuses peitub võlu ja põllumehed eelistavad lihtsaid, kiirelt hallatavaid lahendusi.

„Töötame usinalt eAgronomi kallal igapäevaselt, et muuta see kasutajatele võimalikult lihtsalt hallatavaks, mugavaks ja efektiivseks tööriistaks, millega töötades mitte ei kulutata aega, vaid võidetakse,” ütleb Puulmann, nentides, et põllumajanduses on peaaegu võimatu luua hooajaks perfektset plaani, millest täielikult kinni pidada.

Sellegipoolest on ülevaade plaanitud tegevustest koos hea ajastuse ja tubli teostusega üheks eduka põlluharimise võtmeks. Mida asjalikum on plaan, seda libedamalt kõik sujub – mida täpsemalt oskad ette arvestada, kui palju tooteid ja tööjõudu vajad tööde õigeaegseks lõpetamiseks, seda suuremas võidus oled. „Oleme saanud põllumeestelt hindamatut tagasisidet, mis ajendab meid programmi veelgi sujuvamaks muutma ning tööde lisamise lahendust lihtsustama,” sõnab ettevõtte tootejuht Uku Pattak. „Plaanis on luua parem ülevaade töödest, pakkuda võimalust lisada väetamise kogust põllupõhise täpsusega ja lisada konkreetsemaid töökäske. Aga oleme astunud juba mitu sammu edasi ning meil on kasutajatele mitu põnevat uuendust juba sisse viidud!”

Uuendused muudavad eAgronomi kasutamise muretumaks

Näiteks ei pea võrreldes vana süsteemiga enam muretsema sellepärast, et plaanid muutuvad. Uue lahenduse eesmärk on luua meeldivamat süsteemi tuleviku planeerimisel, plaanide sujuvamaks muutmisel ja andmete tagantjärele sisestamisel. Seetõttu vahetab uus tööde lisamise moodul lähiajal välja ka varasemalt kasutuses olnud tööde planeerimise. Samas jäävad kõik läbi tööde planeerimise lisatud tööd tööde tegemise lehele alles ning neid on võimalik seal ka muuta.

Uudne võimalus on lisada mitut tööd korraga. See tähendab, et enam ei pea piirduma ainult ühe töö lisamisega tööplaaniväliselt, vaid saab lisada mitu tööd mitme põllu puhul korraga ning täpsustada neid vajalike detailidega. Kuna põllutöid on mitmesuguseid ja igaüks kõiki neid ei tee, saab valida eelistatud töötüüpe. See on mugav, sest siis ei tekita liiga suures infoväljas surfamine segadust ja ajakulu.

Mugav uuendus on interaktiivne kaart põldude valimiseks, mille abil saab otsida ja peita oma põlde kultuuride kaupa. Ka toitainete ülevaade hooaja keskel on põllumehele suureks abimeheks, sest iga töö lisamisel on üleväetamise vältimiseks võimalik kontrollida oma planeeritud toitainete bilanssi.

Mugav uuendus on interaktiivne kaart põldude valimiseks, mille abil saab otsida ja peita oma põlde kultuuride kaupa.
Foto: eAgronom

eAgronom annab agronoomilise ülevaade põldudest ja ettevõttest, näidates kõiki põlde ühel kaardil, võrreldes ja analüüsides põldude saagikuse põhjuseid, luues põlluraamatu ja väetusplaani, võimaldades luua kontod ka töötajatele ja määrata neile läbi programmi töid. Samuti pakub e-Agronom jooksvat laoseisu ülevaadet.

eAgronomi üheks edu võtmeks on selle paindlikkus ja sõltumatus arvutist: mobiilirakenduse abil ollakse töödega alati kursis ning saab mugavalt lisada ja muuta tööplaane otse põllul olles. Läbi rakenduse saab jagada töötajatele ülesanded ja koheselt teada, kui need on tehtud. Programm aitab ka uusi töötajaid põllul, juhendades neid seal.

„Testime pidevalt oma uusi disaine põllumeestega ja teeme kohandusi vastavalt tulemustele. Kui märkad midagi segadust tekitavat või puudulikku, siis anna meile teada. Meie eesmärk on arendada kõige parema kasutajamugavusega tööriist, millest on põllumehele reaalne kasu,” sõnab Pattak.

Uuri lähemalt, registreerudes www.eagronom.com.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960