Autor: Põllumajandus.ee • 4. märts 2020

Case IH uus järelpaigaldatav automaatroolimise juhtekraan XCN-1050

Traktoritootja Case IH tõi turule uue järelpaigaldatava automaatroolimise juhtekraani XCN-1050. Tegu on uue Android-põhise universaalse seadmega, mis sobib kõikidele hüdraulilise dosaatoriga roolisüsteemidega traktoritele. Lihtsa menüüga seadmesse saab salvestada mitme masina ja haakeseadme parameetrid ning soovi korral tõsta neid ühest traktorist teise.
Case IH uus järelpaigaldatav automaatroolimise juhtekraan XCN-1050.
Foto: Dotnuva Baltic

Baasversioonis saab ekraani kasutada lihtsalt positsioneerimiseks ja paralleelsõidu tegemiseks. Samuti on võimalik seadet vastavalt oma vajadustele kohandada. XCN-1050 võimaldab kasutada erinevaid signaali täpsuseid. Standardis on vabasignaalid WAAS/Egnos ja GLONASS. Kui on tarvis paremat täpsust, siis selle saab AFS RTK+ signaaliga.

Uus ekraan võimaldab teha automaatroolimist elektrilise roolimootoriga (EZ-pilot pro) või juhtida hüdraulilise klapiga traktori rattaid (autopilot). Seadme lisade hulka kuulub ka automaatne põlluotsas tagasipööramise funktsioon, mis aga eeldab eelnevat pöörderiba salvestamist.

Võimaldab juhtida ISOBUS-iga ühilduvaid tööriistu

Seadme üheks olulisemaks tugevuseks on selle antenn NAV900, mis sisaldab ka navijuhtmoodulit (NAV Controller). Automaatroolimise juhtekraaniga XCN-1050 on võimalik juhtida kõiki peamisi ISOBUS-iga ühilduvaid tööriistu, millel on ka lisaks näiteks muudetav töölaius (section control) ja muutuv külvinorm (variable rate control).

Vaata ka videot SIIT.

Võrreldes eelkäijatega suudab uus seade oluliselt sujuvamalt ja lühema vahemaaga juhtida traktori töökäigule. XCN-1050 juhtekraani kasutamine on intuitiivne ja loogiline ning selle menüüst on kerge leida vajalik. Seadmes saab salvestada mitme erineva masina ja haakeseadme parameetrid ning soovi korral tõsta need üle ühest traktorist teise. Tehtud tööde ja põldude andmed saab lihtsasti kätte USB-mälupulga abil.

Kuna seade on Android-põhine, siis saab selles kasutada ka kõiki neid rakendusi, mida kasutatakse telefonides. Lisavarustusena saab ekraanil kasutada ühte välist kaamerat, mis tagab väga hea ülevaate suurtest haakeseadmetest.

XCN-1050 peamised omadused:

•25,6 cm läbimõõduga puutetundlik ekraan resolutsioon 1280x800

•Süsteemi protsessor Quad-Core iMx6 PLUS@1GHz

•Süsteemi mälu (eMMC/RAM) 16GB/1GB

•Operatsioonisüsteem Andorid

•Integreeritud WiFi

•Mass 2 kg

•Mõõtmed: L263mm x W182mm x D45mm

•IP66 vee- ja tolmukindlus

•Bluetooth 4.1

•Signaali täpsus: WAAS/EGNOS; GLONASS

•Automaatroolimise süsteem Autopilot Motor Drive

•NAV-900 GPS antenn/navikontroller

Case IH uus järelpaigaldatav automaatroolimise juhtekraan XCN-1050.

Kampaaniainfo leiad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960