Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 24. märts 2021

Dotnuva Baltic on omandanud Laumetris toodete esindamise õiguse Eestis

Dotnuva Baltic, üks juhtivaid põllumajandustehnika tarnijaid Balti riikides, laiendab veelgi oma tootevalikut ja ühtlustab põllumajandusseadmete tarneahelat. Üks selline lahendus on koostöölepingu allkirjastamine Leedu põllumajandustehnika tootja Laumetrisega. Ettevõtetel on ühine eesmärk - tagada põllumajandustehnika kliendile kvaliteet, usaldusväärne masin ja õigeaegsed tarned koos müügijärgse teenindusega.

Viimastel aastatel on uutesse masinatesse ja seadmetesse investeerivad põllumajanduskliendid silmitsi seisnud laia kaubamärkide valiku, kvaliteediprobleemide ja pikkade tarneaegadega. Nii juhtub, et mõned Euroopa tootja ei suuda tellitud seadmeid õigeaegselt kohale toimetada. Karantiinipiirangute karmistamine on mõjutanud paljusid tehaseid Euroopas ja maailmas. Põllumajandus, nagu ka teised tootmissektorid, pöördub üha enam kohaliku jätkusuutliku tootja poole.

Kliendi jaoks on oluline valik

“Otsisime partnerit, kellel oleksid kvaliteetsed tooted ning paindlik tellimis- ja tootmissüsteem. Otsustasime lisada Laumetris tooted oma sortimenti, esiteks sellepärast, et ettevõttel on kiiremate tarneaegade tõttu välismaiste tarnijate ees sageli rohkem eeliseid ja tegemist on usaldusväärse ja tuntud tootjaga, keda kliendid hindavad. Lisaks sellele oleme täheldanud põllumeeste hinna ja kvaliteedi suhte väärtustamist, mida Laumetris suudab pakkuda, ütleb Dotnuva Balticu tegevjuht Dangis Valaitis.

Dotnuva Baltikumi esindaja toob välja, et ettevõte otsib pikaajalisi kohustusi kõigi tootjatega. See hõlbustab tootmistellimuste tasakaalustamist ja tagab varuosade saadavuse. Lisaks on oluline usaldusväärsus ning 50% Laumetris toodangust eksporditakse, mis tähendab, et kvaliteeti ei väärtustata ainult kohalikul turul.

"Keskendume alguses Laumetris populaarseimatele transpordivahenditele: eriotstarbelised poolhaagised, lägatankhaagised, vee vedamiseks mõeldud haagised ja sõnnikulaoturid. Eesti põllumehele võiks huvi pakkuda ka ülejäänud tootevalik - otsekülvikud, läga- ja koristusseadmed, eriti nišitaimedele nagu kanep. Turg on huvitatud tehnoloogiatest, mis aitaks koristada kanepit efektiivsemalt ja kiiremini. Kindlasti leiab tulevikus Eestimaa põldudelt Laumetris seadmeid.“

Kliendi valiku jaoks pole vähem oluline ka müügijärgne teenindus, mis nüüdsest jääb Dotnuva Baltic kätte. "Paindlikud tarnetingimused, soodne hinnakujundus, varuosade kiire kohaletoimetamine ja professionaalne teenindus on täpselt see, mida põllumajandusettevõtte omanikud uue masina ostuotsuse tegemisel tavaliselt ootavad," on Valaitis veendunud.

Eeldab tootmismahtude kasvu

UAB Laumetris direktor Jonas Putna hindab äsja alustatud koostööd positiivselt, kuna saab suunata suuremad jõupingutused tootmise arendamisele ja uute toodete väljatöötamisele, andes Dotnuva Balticule üle kaubanduse Baltikumis. Ekspordimahtude kasv ei ole mitte ainult julgustav, vaid sunnib ka investeerima ja veelgi laienema.

"Balti riigid on meile lähim ja tuntum turg. Kui pool meie toodetest müüakse Leedus, siis on meil kasutamata potentsiaal Lätis ja Eestis. Skandinaavia riikidele kõige lähemal asuvas Eestis ei ole Laumetris tehnika veel piisavalt tuntud. Oleme kindlad, et Dotnuva Baltic kogemused ja professionaalsus aitavad selles riigis tugevalt kaasa müügi kasvule, "ütles Putna.

Laumetris ja Dotnuva Balticu esindajad, kes on turul olnud üle kümne aasta, nõustuvad, et kohalik põllumees on huvitatud uuendustest ja muutub üha nõudlikumaks. Nii tootjad kui ka müügi- ja teenindusettevõtted peavad suhtumist muutma ja pikaajalisi lahendusi otsima ” tunnistab Putna.

Valisime Dotnuva, kuna meie lähenemine on sama, kipume üksteisele pühenduma - nii kliendi kui ka partneri suhtes. Täna peab põllumajandus tegema koostööd ja lahendused peavad olema pikaajalised ning jätkusuutlikud, ”lisab J. Putna ja tormab koos Dotnuva Baltic esindajatega kavandama järgmisi töid - tellimusi, demonstratsioone põldudel, töötajate koolitamist.

www.dotnuvabaltic.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960