Autor: Bayer OÜ • 8. märts 2022

Ajasta õigesti ja kindlusta oma saak juba täna – T1 pritsimine INPUT ja INPUT TRIPLE

Esimene haigustõrje paneb aluse kogu järgneva hooaja taimekaitseprogrammile. Seetõttu soovitame taimekaitseplaani valida esimesse ringi fungitsiid, mis oleks tugev nii sügisel nakkunud haigustekitajate tõrjumiseks kui ka uue agressiivse nakkuse peatamiseks.

Täna on oluline esimese haigustõrjeringi ehk T1 pritsimise ajastamine, millega veel on võimalik ennetada ja pidurdada laiksuste ja jahukaste laiemat levikut. T1 pritsimine on alus edasisele taimede vastupanuvõimele haiguste vastu, seega oluline on kasutada fungitsiidide korralike kulunorme. Võrsumise lõpp–kõrsumise algus on oluline aeg teraviljade esimese ringi haigustõrjeks, sest kõrsumise alguses pannakse paika teraviljapea pikkus ning terade arv viljapeas. Selles faasis mõjub haigustest tulenev stress pärssivalt viljapea arengule ning vähendab taimede saagipotentsiaali.

INPUT on kõikidest fungitsiididest ainus, mis töötab tõeliselt teravilja silmlaiksuse vastu, seega Input oleks väga sobilik valik otsekülvi ja minimeeritud harimisega põldudele ning põldudele, kus teravilja eelviljaks on olnud teravili. Input tõrjub efektiivselt jahukastet, silmlaiksust, helelaiksust lehtedel, kõrreliste võrklaiksust ja äärislaiksust. Fungitsiid mõjub juba olemasolevatele haigustekitajatele ning samal ajal liigub süsteemselt taimes ja kaitseb uusi taliteraviljalehti ja -võrseid uute nakkuste eest.

INPUT TRIPLE on eriti tugev fungitsiid just jahukaste vastu, omades väga tugevat ennetavat, kuid samas ka haigust pidurdavat mõju jahukaste haigustekitajatele. Lisaks tõrjub Input Triple väga tõhusalt laiksusi nii nisul kui taliodral ja rukkil. Soovitame valida Input Triple jahukastele vastuvõtlikele sortidele ning põldudele, kus on näha kas sügisest pärit või juba tekkinud uut jahukaste nakkust.

INPUT ja INPUT TRIPLE on tugevaimad teraviljafungitsiidid, mis on just mõeldud kasutamiseks teraviljade esimeses haigustõrjeringis.

Loe lähemalt: www.cropscience.bayer.ee/tooted/fungitsiidid/input ja www.cropscience.bayer.ee/tooted/fungitsiidid/inputtriple

Tähelepanu! Kasutage taimekaitsevahendeid ohutult. Enne kasutamist lugege alati läbi märgistus ja tootekirjeldus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960