Autor: UAB Lonas • 25. veebruar 2024

Lapse magamistuba: peamised näpunäited paigaldamiseks

Vanemad hoolitsevad oma laste eest, eriti nende tervise eest. Uni on tugevalt seotud meie kõigi heaoluga, mistõttu on hästi varustatud lastetuba hädavajalik. Uni on hea une nurgakivi.

Milline kvaliteetne voodi ja madrats tagab hea une? Milliseid tekstiile kasutada? Milliseid tooteid tuleks valida veel kasvavale väikelapsele? Visuaalne välimus on oluline, kuid hea tervis peaks olema esmatähtis. Voodi, madratsi, padjad, voodipesu ja muude esemete valikul on oluline arvestada lapse vanust, kaalu, pikkust ja tervist.

Voodid: mis on oluline?

Kui lapsed saavad vanemaks, siis on paljudel vanematel raske leida õiget voodit pikaks ajaks. Nüüd on olemas suur valik tooteid, mille hulgast valida. Imikutele on olemas võrevoodid, mis võimaldavad mitte ainult kõrguse reguleerimist, vaid ka servi, mida saab lapse kasvades kinnitada või ära võtta. Samamoodi on vanemate laste jaoks olemas suur valik voodeid, mille disain on väga mitmekülgne või mida saab ümber kujundada. Mõned inimesed valivad tavalised diivanvoodid, teised aga kombineerivad diivanvoodid lapse toa sisemusse, nii et seda saab vajaduse korral istumisalaks muuta. Enamik ostjaid valib veidi pikemad voodid, sest nad arvestavad oma kodus pika kohanemisvõime ja kasutusajaga. Eksperdid soovitavad teha oste koos lapsega. Nad soovitavad lasta tal seda vaadata, katsuda ja võimaluse korral ka pikali heita ja proovida, et näha, kas see on mugav. Oluline on, et toode oleks valmistatud kvaliteetsetest materjalidest ja oleks mugav. Samuti on oluline tähele panna, kas ostetaval mööbliesemel on lamades kaalupiirang, et te ei peaks ostma uut mööblit, kui teie laps suureks kasvab.

Millised madratsid on parimad?

Järgmine oluline osa teie lapse magamistoast on ideaalne madrats. Kõige tähtsam on kasvava lapse jaoks, et ta ei kahjustaks selgroogu, sest see on alles arenemas. Kuni 3-aastastele lastele sobivad kõvemad magamisalused, sest need aitavad selgrool õigesti areneda. 5-10-aastaste laste puhul on väga oluline ka selgroo õige asend magamise ajal, mistõttu soovitatakse kahepoolseid madratseid, mille üks pool on kõvem ja teine pool pehmem. See on kuluefektiivne valik: lapse vanemaks saades võib madrats muutuda ebamugavaks ja kõvaks, kuid kahepoolse madratsi puhul piisab selle ümberpööramisest.

Ärme unusta hügieeni

Ka magamistoas kasutatavad tekstiilid mõjutavad lapse une kvaliteeti. Need võivad olla voodipesu, kardinad, vaibad või muud esemed. Nende eest tuleb hoolitseda, et tagada hügieen. Eksperdid soovitavad kasutada materjale, mis ei ole allergiat tekitavad, võimaldavad nahal hingata, ei kulu kiiresti ja on kergesti pestavad. Sellised materjalid nagu puuvillased või linased kiud on kõige paremini tuntud lapse tervise ja hügieeni tagamiseks..

Kasvav laps veedab palju aega oma toas, seega on oluline tagada õige keskkond. Iga laps on individuaalne ja erinevate vajaduste ning magamisharjumustega, aga nende nõuannete järgimine aitab vanematel luua hubase toa. Magamistoa kõige olulisemad funktsioonid on puhkus ja uni, seega seadke mugavus prioriteediks oma lapse magamistoa sisustamisel või renoveerimisel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960