28. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enamus teraviljast juba salves

Eestis oli 15. septembriks koristatud 90% teravilja, 46% rapsi ja rüpsi ning 34% kartuli kasvupinnast, teatas statistikaamet.

Eelmiste aastatega võrreldes on tänavu koristusperiood varasem. Mullu samaks ajaks oli koristatud 56% teravilja, 23% rapsi ja rüpsi ning 33% kartuli kasvupinnast.

Esialgsetel andmetel kasvatati Eestis 2006. aastal teravilja 268 400 hektaril. Sellest on teraks koristatud 90%, sealhulgas rukist 87%, nisu 93%, otra 90% ja kaera 82%.

Koristatud pinna hektarilt saadi keskmiselt 2406 kilogrammi teravilja, sealhulgas rukist 2863, nisu 2601, otra 2254 ja kaera 2271 kilogrammi. Osa külvatud teraviljast on veel koristamata või ikaldus, osa tuli põua tõttu koristada haljasmassiks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960