28. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homme makstakse välja viimane SAPARDi toetussumma

Homme maksab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) välja viimased SAPARD programmi toetussummad. Ühtekokku on viie aasta jooksul makstud SAPARDi toetusi 1,061 miljardit krooni, millega tehti investeeringuid 2,3 miljardi krooni eest.

“Programmi käivitumine oli alguses raske, kuna põllumeestel puudus kindlus, et nad suudavad toetusega kaasnevaid kohustusi järgnevatel aastatel täita,” iseloomustas PRIA peadirektor Mati Kermas viie aasta tagust olukorda. Ta lisas, et aastatel 2002 ja eriti 2003 suurenes huvi märgatavalt ning taotlejate arvud ja toetussummad mitmekordistusid. “Kokkuvõttes võib programmi väga edukaks pidada,” ütles Kermas.

Kui 2001. aastal esitati PRIA-le 248 taotlust, millest rahuldati 130, siis järgmisel aastal olid need arvud vastavalt 426 ja 385 ning 2003. aastal esitati juba 1158 taotlust, millest rahuldati 1016.

Enim toetust - 167,7 miljonit krooni - maksti SAPARDist Tartumaa taotlejatele. Järgnesid Lääne-Virumaa 123,2 ja Järvamaa 91,3 miljoniga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960