22. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuiksoo: väiketootjaid ei alahinnata

Riigikogu infotunnis esinedes rõhutas põllumajandusminister Ester Tuiksoo uue maaelu arengukava olulisust Eesti väiketootjatele.

Ester Tuiksoo sõnul on investeeringuvajadus suur kogu põllumajandussektoris, teatas põllumajandusministeerium. Eesti Maaülikooli uuringust selgub, et aastatel 2007-2013 tuleb investeerida ca 19,4-21,8 miljardit krooni, millest 5,8-6,5 miljardit on seotud uute nõuetega, ülejäänud aga 1990. aastatel tegemata investeeringute mõjuga. Tuiksoo sõnul on kohatu rääkida vaid väiketootjate investeeringuvajadustest.

“Need, kes räägivad väiketootjate alahindamisest, ei ole endale ilmselt selgeks teinud uue maaelu arengukava võimalusi. Nimelt on väiketootjatel juurdepääs kõigile meetmetele, samas saavad suuremad põllumajandustootjad kasutada oluliselt väiksemat arvu meetmeid, seda nii I kui III telje osas” selgitas Tuiksoo. “Suurematel ettevõtetel puudub ligipääs ca neljandikule MAK-i vahenditest.”

Maaelu arengukava 2007-2013 raames saab Eesti põllumajandus ja maaelu 14,3 miljardit krooni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960