22. november 2006

Tuiksoo: väiketootjaid ei alahinnata

Riigikogu infotunnis esinedes rõhutas põllumajandusminister Ester Tuiksoo uue maaelu arengukava olulisust Eesti väiketootjatele.

Ester Tuiksoo sõnul on investeeringuvajadus suur kogu põllumajandussektoris, teatas põllumajandusministeerium. Eesti Maaülikooli uuringust selgub, et aastatel 2007-2013 tuleb investeerida ca 19,4-21,8 miljardit krooni, millest 5,8-6,5 miljardit on seotud uute nõuetega, ülejäänud aga 1990. aastatel tegemata investeeringute mõjuga. Tuiksoo sõnul on kohatu rääkida vaid väiketootjate investeeringuvajadustest.

“Need, kes räägivad väiketootjate alahindamisest, ei ole endale ilmselt selgeks teinud uue maaelu arengukava võimalusi. Nimelt on väiketootjatel juurdepääs kõigile meetmetele, samas saavad suuremad põllumajandustootjad kasutada oluliselt väiksemat arvu meetmeid, seda nii I kui III telje osas” selgitas Tuiksoo. “Suurematel ettevõtetel puudub ligipääs ca neljandikule MAK-i vahenditest.”

Maaelu arengukava 2007-2013 raames saab Eesti põllumajandus ja maaelu 14,3 miljardit krooni.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150