5. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alanud sea-aasta toob kaasa sealiha hinna tõusu

Alanud aastal ei kasva sealiha jaehind proportsioonis tooraine hinnatõusuga. Kallinenujd teravili mõjutab ka sealiha hinda, mis muudab omakorda kallimaks lihatooted.

“Teravilja hinnatõus avaldab kindlasti mõju sealiha hinnale ja sellest lähtuvalt kasvab ka surve jaehindadele,” ütles Eesti Päevaleht Online`ile Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Anne Mere. “Kuid kindlasti ei tõuse jaehind samas proportsioonis tooraine hinnaga, eelkõige tuleb lähtuda konkurentsisituatsioonist.”

Eesti Konkjunktuuriinstituudi andmetel tõusis 2006. aasta esimesel poolel sealiha jaehind 2,7% ja lihatoodete hinnatõus jäi olenevalt tooterühmast vahemikku 3-5%. “Tõenäoliselt jääb ka käesoleval aastal hinnatõus teravast konkurentsist tingituna samasse suurusjärku mis möödunud aastal,” hindab Mere.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751