5. jaanuar 2007

Alanud sea-aasta toob kaasa sealiha hinna tõusu

Alanud aastal ei kasva sealiha jaehind proportsioonis tooraine hinnatõusuga. Kallinenujd teravili mõjutab ka sealiha hinda, mis muudab omakorda kallimaks lihatooted.

“Teravilja hinnatõus avaldab kindlasti mõju sealiha hinnale ja sellest lähtuvalt kasvab ka surve jaehindadele,” ütles Eesti Päevaleht Online`ile Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Anne Mere. “Kuid kindlasti ei tõuse jaehind samas proportsioonis tooraine hinnaga, eelkõige tuleb lähtuda konkurentsisituatsioonist.”

Eesti Konkjunktuuriinstituudi andmetel tõusis 2006. aasta esimesel poolel sealiha jaehind 2,7% ja lihatoodete hinnatõus jäi olenevalt tooterühmast vahemikku 3-5%. “Tõenäoliselt jääb ka käesoleval aastal hinnatõus teravast konkurentsist tingituna samasse suurusjärku mis möödunud aastal,” hindab Mere.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150