Alanud sea-aasta toob kaasa sealiha hinna tõusu

Alanud aastal ei kasva sealiha jaehind
proportsioonis tooraine hinnatõusuga. Kallinenujd teravili mõjutab ka sealiha
hinda, mis muudab omakorda kallimaks lihatooted.

“Teravilja hinnatõus avaldab kindlasti mõju sealiha hinnale ja sellest lähtuvalt kasvab ka surve jaehindadele,” ütles Eesti Päevaleht Online`ile Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Anne Mere. “Kuid kindlasti ei tõuse jaehind samas proportsioonis tooraine hinnaga, eelkõige tuleb lähtuda konkurentsisituatsioonist.”

Eesti Konkjunktuuriinstituudi andmetel tõusis 2006. aasta esimesel poolel sealiha jaehind 2,7% ja lihatoodete hinnatõus jäi olenevalt tooterühmast vahemikku 3-5%. “Tõenäoliselt jääb ka käesoleval aastal hinnatõus teravast konkurentsist tingituna samasse suurusjärku mis möödunud aastal,” hindab Mere.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused