10. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRIA on välja maksnud üle 785 miljoni krooni pindalatoetusi

Selle nädala lõpuks on Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) maksnud taotlejatele välja üle 785 miljoni krooni ühtset pindalatoetust ja põllumajanduskultuuride kasvatamise täiendavat otsetoetust.

Ühtset pindalatoetust taotles PRIAst möödunud aastal üle 18 500 maaharija, kellest toetus on määratud 17 882 taotlejale. Toetuse väljamaksmisega alustas PRIA möödunud aasta detsembris. Selle nädala lõpuks saab välja makstud 529 miljonit, teatas PRIA.

Põllukultuuride täiendava otsetoetuse maksmisotsuse said 6731 taotlejat. Toetussummade maksmisega alustas PRIA samuti detsembris, mil maksti välja üle 252 miljoni krooni. Järgmise nädala lõpuks saab välja makstud veel ligi 17 miljonit krooni.

PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõivu sõnul jääb siis toetus saamata veel vaid ligi 3% kõigist ühtse pindalatoetuse ja põllukultuuri toetuse taotlejatest. Pisut enam kui pooltel neist on menetlusprotsess veel pooleli ja ülejäänutel on seoses tagasinõuetega protsess erakorraliselt peatatud. “Samas tuleb neil taotlejatel PRIAle tagasi maksta mingi osa varasematel aastatel alusetult saadud toetustest. Me teostame tasaarveldused tänavuste toetustega ning võib juhtuda, et neile taotlejatele lõpuks ei saagi midagi maksta,” lisas ta.

Noorkõivu sõnul ongi põhjus, miks ei ole päris kõik taotlejad veel oma toetust kätte saanud, kontrollimisel tuvastatud puudused. “Need taotlejad, kellele toetus on veel välja maksmata, on taotlenud toetust suuremale pinnale, kui meie oma erinevate kontrolli tulemustega tuvastasime. Nende taotlejate menetlusprotsess ongi pikem, kuna on vaja teha täiendavaid ümberarvutusi.”

Alates jaanuari algusest on PRIA toetusi jooksvalt pidevalt välja maksnud. Samuti jagab PRIA taotlejatele, kes pole toetust kätte saanud soovi korral alati infot selle kohta, kui kaugel kellegi menetlusprotsess on ning millal taotleja raha saab.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960