6. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

9 kuuga täideti 71% Eesti piimakvoodist

Üheksa kuuga täitsid piimatootjad 71% Eestile määratud piimakvoodist ehk tarnisid piimatööstustele ja turustasid otse lõpptarbijatele 458,6 tuhat tonni piima. Võrreldes eelmise kvoodiaasta üheksa esimese kuuga on seda 24 tuhat tonni rohkem.

Kvoodiaasta algas aprillis ning 2006. aasta lõpuks tarnisid piimatootjad tööstustele 453 202 tonni piima, mis on 72,36% aastasest tarnekvoodist ja turustasid otse lõpptarbijatele 5 362 tonni piima, mis on 26,73% aastasest otseturustuskvoodist.

Eesti piimakvoodi üle arvestust pidava Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) hinnangul sel aastal Eestile määratud piimakvooti ei ületata. Kvoodiaasta lõppeb 31. märtsil ning kui selleks ajaks Eestile määratud piimakvooti ei ületata, siis neile tootjatele, kes on ületanud neile määratud individuaalse kvoodi, sanktsioone ei järgne.

Piima tootmiskvoodid on Euroopa Liidu (EL) ühtse põllumajanduspoliitika üks meede, mille rakendamise eesmärgiks on piirata piima ületootmist. Kvoodiaasta algab 1. aprillil ning lõppeb järgmise aasta 31. märtsil. Eestis on praegu 1555 piimakvoodi omanikku, kellest tarnekvoodi omanikke on 1372 ja otseturustuskvoodi omanikke 342. Eestile 2006/2007. kvoodiaastaks eraldatud piimakvoot on 646 368 tonni, millest tarnekvooti 626 306 tonni ja otseturustuskvooti 20 061 tonni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960