Suurbritannia minister: ostke Aafrika lilli!

Suurbritannia romantikud peaks ostma
sõbrapäevaks Aafrika lilli, kuna need reostavad vähem keskkonda kui Euroopas
kasvatatud.

Rahvusvahelise arenguminister Hilary Benn palus tarbijatel sõbrapäeval aidata sotsiaalset õiglust, kirjutas BBC News.

Aafrika lillede importimine on keskkonnale kasulikum, kuna neid ei kasvatata köetud kasvuhoonetes. Benn väidab, et Keenias lillede kasvatamine ja nende Suurbritanniasse lennutamine produtseerib üle viie korra vähem kasvuhoonegaase kui samade lillede kasvatamine valgustatud ja köetud kasvuhoones Hollandis. "Inimesed tahavad olla keskkonnasäästlikud, samas võivad nad toetada arenevaid riike," lisas ta.

Euroopa lilleseadjate liit nimetas ministri argumente kummaliseks. Liidu esindaja Toine Zwitserlood ütles, et Benn ei vaata üldist pilti. "Energeetika ei ole veel kõik, tuleb ka vaadata lapstööjõu kasutamist ja töötajate üldist kohtlemist, meie standardid on väga kõrged," lisas ta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised