13. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurbritannia minister: ostke Aafrika lilli!

Suurbritannia romantikud peaks ostma sõbrapäevaks Aafrika lilli, kuna need reostavad vähem keskkonda kui Euroopas kasvatatud.

Rahvusvahelise arenguminister Hilary Benn palus tarbijatel sõbrapäeval aidata sotsiaalset õiglust, kirjutas BBC News.

Aafrika lillede importimine on keskkonnale kasulikum, kuna neid ei kasvatata köetud kasvuhoonetes. Benn väidab, et Keenias lillede kasvatamine ja nende Suurbritanniasse lennutamine produtseerib üle viie korra vähem kasvuhoonegaase kui samade lillede kasvatamine valgustatud ja köetud kasvuhoones Hollandis. "Inimesed tahavad olla keskkonnasäästlikud, samas võivad nad toetada arenevaid riike," lisas ta.

Euroopa lilleseadjate liit nimetas ministri argumente kummaliseks. Liidu esindaja Toine Zwitserlood ütles, et Benn ei vaata üldist pilti. "Energeetika ei ole veel kõik, tuleb ka vaadata lapstööjõu kasutamist ja töötajate üldist kohtlemist, meie standardid on väga kõrged," lisas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960