22. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rain Tamm: GILD Bankersi omanikel ei ole erainvesteeringuid Väätsa Agros

GILD Bankersi omanikel pole erainvesteeringuid Eesti ühes suurimas põllumajandusettevõttes Väätsa Agro, ütles GILD Bankers juhtiv partner Rain Tamm.

GILD Bankers soovib täpsustada, et osalus Väätsa Agro ettevõttes kuulub investeerimispanga juhitavale kinnisele investeerimisühingule GILD Arbitrage. Tõnis Haavel GILD Arbitrage`i nõukogu liikmena esindab ühingut ka põllumajandusettevõtte nõukogus.

"Väätsa Agro puhul on tegemist ühingu eesmärkidega hästi haakuva investeeringuga, mis pikemas perspektiivis peaks investoritele oodatud tulu tooma," selgitas Tamm. GILD Arbitrage`i investeerimisportfellis on hetkel üle 30 investeeringu.

Väätsa Agro nõukogu esimees Teet Mõtte avalikustas, et Eesti ühe suurima põllumajandusettevõtte suuromanikud on seni end varju hoidnud Alo Lillepea ja Tõnis Haavel.

Mõtte selgitas, et paar protsenti osakuid kuulub umbes 50 inimesele, ülejäänud osalust jagavad võrdselt Lillepea ja Haaveli firmad.

Mõtte kinnitas, et Lillepea ja Haavel, kes mõlemad kuuluvad ka nõukogusse, on kauaaegsed investorid, kes on otsustanud lähema paari aasta jooksul paigutada Väätsa Agrosse üle 50 miljoni krooni ja võimalikult palju kasutada ka Euroopa Liidu toetusi.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751