19. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurima toetuse sai mullu Võru Juust

Mullu võttis suurima tüki põllumajandus- ja toidutootmistoetustest taas Võru Juust, kellele maksti 20,24 miljonit krooni, esimene põllumeeste ettevõte on toetuste pingereas teisel kohal, kirjutas postimees.ee.

Kokku maksis põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) mullu välja pisut üle kahe miljardi krooni mitmesuguseid toetusi. Toetuse saajaid oli paarkümmend tuhat.

Toetustest üle veerandi ehk 587,7 miljonit krooni said endale sada ettevõtet. Esisaja esimesel kohal oli 20,24 miljoni krooniga Võru Juust, edetabeli lõpetab 3,2 miljoni krooniga Vao Agro.

Toetuste saajate esikümnesse kuulusid ettevõtted, kes said riigi vahendusel abiraha enam kui kümme miljonit krooni. Lisaks Võru Juustule, kes sai tuge juustu Eestist Venemaale eksportimiseks, kuulusid sinna Aravete Agro, E-Piim, OÜ Estonia, Väätsa Agro, AS Perevara, toidutööstus Uvic, Tartu Agro, Peri Põllumajanduslik OÜ ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu.

Teisel kohal olnud Aravete Agro oli ühtlasi suurim toetuse saaja, kes tegeleb otseselt põllumajandusega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960