• 04.04.07, 18:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Enam kui kolmandikus Eesti lihavõttemunades on salmonellat

Enam kui kolmandiku Eesti kanafarmide munakanade seas on salmonellat, selgus euroliidu linnufarmide uuringust.
Kanafarmide lindudest on ligi veerand salmonelloosi nakatunud, kirjutas The Wall Street Journal.
Eesti kanafarmide lihakanade seas on salmonella levik madal - 2%, samas munakanade seas on salmonella leviku määr 37,4%.
Euroliidu linnufarmide inspekteerimine tuvastas salmonella ühes igast neljast linnufarmist, selgus linnufarmide uuringust.

Artikkel jätkub pärast reklaami

23,7% linnufarmidest avastati salmonella bakter vahetult enne lindude tapamajja saatmist. Selline avastus sunnib riikide valitsusi tegema lisapingutusi võitluses salmonella vastu, mis on üks levinumaid põhjusi toidumürgituste puhul inimeste seas.
Haiguse levik varieerub tugevalt riigiti: Rootsis ei avastatud üldse salmonellat, samas Ungaris oli salmonella levik kanafarmides 68,2%. Nakkuse tase on kõrge ka Poolas (58,2%), Portugalis ja Hispaanias (41,2%).

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele