4. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enam kui kolmandikus Eesti lihavõttemunades on salmonellat

Enam kui kolmandiku Eesti kanafarmide munakanade seas on salmonellat, selgus euroliidu linnufarmide uuringust.

Kanafarmide lindudest on ligi veerand salmonelloosi nakatunud, kirjutas The Wall Street Journal.

Eesti kanafarmide lihakanade seas on salmonella levik madal - 2%, samas munakanade seas on salmonella leviku määr 37,4%.

Euroliidu linnufarmide inspekteerimine tuvastas salmonella ühes igast neljast linnufarmist, selgus linnufarmide uuringust.

23,7% linnufarmidest avastati salmonella bakter vahetult enne lindude tapamajja saatmist. Selline avastus sunnib riikide valitsusi tegema lisapingutusi võitluses salmonella vastu, mis on üks levinumaid põhjusi toidumürgituste puhul inimeste seas.

Haiguse levik varieerub tugevalt riigiti: Rootsis ei avastatud üldse salmonellat, samas Ungaris oli salmonella levik kanafarmides 68,2%. Nakkuse tase on kõrge ka Poolas (58,2%), Portugalis ja Hispaanias (41,2%).

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960