Venemaa keelas India riisi impordi

Venemaa keelast tervishoiukaalutlustel oma suurima
varustaja India riisi impordi, kuna leidis sealt tulevast kaubast keelatud
taimekaitsevahendit.

Otsus riisi enam Venemaale Indiast mitte sisse osta tuli Indiale väga halval ajal. Riik on maailma suuruselt teine riisieksportöör ning teravilja väljavedu oli ruupia kõrge hinna tõttu juba niigi raskendatud, kirjutas Bloomberg.

India kavatseb keelu vastu võitlema hakata, kuna Vene valitsus oli varem lubanud piirangutega oodata novembrini.

"Me ei tea, miks keeld varem kehtestati," ütles India riigi põllumajandussaaduste ekspordi arendamise ameti asejuht Vinod Kaul. "Müük Venemaale on küll vaid osa meie koguekspordist. Küsimus on turu piiramises ja me kavatseme sellega võidelda," lisas ta.

India eksportis 2006. aasta 31. märtsi seisuga aasta jooksul Venemaale pea 25 000 tonni riisi koguväärtusega 288 miljonit ruupiat ehk 81,3 miljonit krooni.

Vene valitsus ähvardas 27. veebruaril keelustada kogu India riisi impordi, kui 1. maiks ei ole kasutuselt eemaldatud keelatud taimekaitsevahendeid. India teatas eelmise aasta detsembris, et lõpetab riisi importimise teistest riikidest nagu Tai, Vietnam, Sri Lanka ja USA.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised