15. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa keelas India riisi impordi

Venemaa keelast tervishoiukaalutlustel oma suurima varustaja India riisi impordi, kuna leidis sealt tulevast kaubast keelatud taimekaitsevahendit.

Otsus riisi enam Venemaale Indiast mitte sisse osta tuli Indiale väga halval ajal. Riik on maailma suuruselt teine riisieksportöör ning teravilja väljavedu oli ruupia kõrge hinna tõttu juba niigi raskendatud, kirjutas Bloomberg.

India kavatseb keelu vastu võitlema hakata, kuna Vene valitsus oli varem lubanud piirangutega oodata novembrini.

"Me ei tea, miks keeld varem kehtestati," ütles India riigi põllumajandussaaduste ekspordi arendamise ameti asejuht Vinod Kaul. "Müük Venemaale on küll vaid osa meie koguekspordist. Küsimus on turu piiramises ja me kavatseme sellega võidelda," lisas ta.

India eksportis 2006. aasta 31. märtsi seisuga aasta jooksul Venemaale pea 25 000 tonni riisi koguväärtusega 288 miljonit ruupiat ehk 81,3 miljonit krooni.

Vene valitsus ähvardas 27. veebruaril keelustada kogu India riisi impordi, kui 1. maiks ei ole kasutuselt eemaldatud keelatud taimekaitsevahendeid. India teatas eelmise aasta detsembris, et lõpetab riisi importimise teistest riikidest nagu Tai, Vietnam, Sri Lanka ja USA.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960