22. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lehm Võrgu purustas Eesti piimarekordi

Põlva Agro lehm Võrgu ületas senise piimatoodangu rekordi koguni 741 kg võrra, andes 17 535 kg piima.

See on Eesti lehmade seas läbi aegade suurim laktatsiooni piimatoodang (lehma toodang arvestatuna poegimisest kuni 305. päevani). Võrgu isa on pull Etazon Lambro-Et, kes on kuulus oma tütarde kõrge piimatoodangu poolest, teatas Jõudluskontrolli Keskus.

Seni kehtinud rekord kuulus samuti Põlva Agro lehm Haavile, kelle teise laktatsiooni toodang oli 16 794 kg.

Jõudluskontrolli Keskuse poolt koostatud tabelis “Teadaolevad rekordlehmad läbi aegade” kuuluvad Põlva Agro lehmadele koguni 16 esimest kohta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960