18. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehed saavad toetust praktikandi võtmiseks

Tänasest kuni 21. augustini saavad põllumehed, kes võtavad oma ettevõttesse praktikale põllumajanduserialal õppiva õpilase või üliõpilase, taotleda Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist (PRIA) praktikatoetust.

PRIA riiklike toetuste büroo juhataja Elen Mühlmanni sõnul antakse praktikatoetust kutsekesk-, rakenduskõrg- või kõrgharidust omandava praktikandi õppepraktika juhendamise eest. Toetatakse 22-l põllumajanduserialal õppijate praktikaid, erialade ja koolide nimekiri on ära toodud PRIA kodulehel, teatas PRIA.

„Toetust võib maksta kuni neljakordse kuupalga alammäära ulatuses ühe praktikandi kohta,“ ütles Mühlmann, kuid lisas, et tegelik toetuse summa taotleja kohta sõltub praktikantide arvust ja praktika pikkusest. Toetuse määra kinnitab põllumajandusminister laekunud taotluste alusel. „Praktikatoetuseks on riigieelarvest tänavu kokku eraldatud kaks miljonit krooni, see on kaks korda rohkem kui möödunud aastal“ täpsustas Mühlmann.

Praktikatoetust saab taotleda juba viiendat aastat ning Mühlmanni sõnul on selle ajaga ettevõtjate huvi praktikantide võtmise vastu tunduvalt suurenenud. „Samas saavad ka koolid vajalikke ja heal tasemel praktikabaase,“ ütles Mühlmann.

Möödunud aastal maksis PRIA 66 põllumajandustootjale kokku 91 praktikandi juhendamise eest 841 789 krooni praktikatoetust. Ühe praktikapäeva maksumus oli toona 169 krooni.

Ühe juhendaja juhendamisel võib samaaegselt olla kuni kaks praktikanti. Juhendajal peab olema erialane ettevalmistus. Lisaks peab juhendaja olema töötanud vähemalt viis aastat põllumajandussaaduste tootmise alal, millest viimase aasta taotleja ettevõttes. Praktikatoetuse taotleja peab enne praktika algust sõlmima kolmepoolse lepingu õppeasutuse ja praktikandiga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960