1. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maavanem kehtestas Abjas karantiini

Viljandi maavanem Kalle Küttis kehtestas OÜ Abja Muna kanalas karantiini, sest kanadel avastati Newcastle’i haigus.

Taudipunkt kehtestati kanalas ning kanala ümbruses raadiusega kolm kilomeetrit ja järelevalveala raadiusega kümme kilomeetrit, teatas Viljandi maavalitsus. Kõik kanalas olevad linnud, keda on üle 5000, hävitatakse, kirjutas Eesti Päevaleht.

Newcastle’i haigus ehk lindude aasia katk on ägeda kuluga viirushaigus, mida iseloomustavad kopsupõletik, entsefaliit ja verevalumite teke ning suur suremus. Haiguse levik on ülikiire, lindude suremus võib ulatuda kuni 100 protsendini. Inimesi haigus ei ohusta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960