Maavanem kehtestas Abjas karantiini

Viljandi maavanem Kalle Küttis kehtestas OÜ
Abja Muna kanalas karantiini, sest kanadel avastati Newcastle’i haigus.

Taudipunkt kehtestati kanalas ning kanala ümbruses raadiusega kolm kilomeetrit ja järelevalveala raadiusega kümme kilomeetrit, teatas Viljandi maavalitsus. Kõik kanalas olevad linnud, keda on üle 5000, hävitatakse, kirjutas Eesti Päevaleht.

Newcastle’i haigus ehk lindude aasia katk on ägeda kuluga viirushaigus, mida iseloomustavad kopsupõletik, entsefaliit ja verevalumite teke ning suur suremus. Haiguse levik on ülikiire, lindude suremus võib ulatuda kuni 100 protsendini. Inimesi haigus ei ohusta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised