30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalakasvandusse plaanitakse investeerida 1,5 miljardit krooni

Täna põllumajandusministeeriumis toimunud kohtumisel tutvustas Norra-Taani-USA investeerimisgrupp põllumajandusminister Helir-Valdor Seedrile ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi abiminister Siim-Valmar Kiislerile oma ideed rajada Pärnumaale kalakasvatus, mis suudaks aastas toota kuni 10 000 tonni koha.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul oleks sellise kasvatuse näol tegu taasiseseisvusaja suurima investeeringuga Eesti kalandussektorisse, teatas põllumajandusministeerium. "Kõnealune kalakasvatus oleks Eesti kalanduse seisukohast ainulaadne ning suuruse poolest pretsedenditu investeering. Kui investorid suudavad tagada kõikide keskkonnanõuetega arvestamise ning planeeringud saavad kohaliku omavalitsuse toetuse, siis mina põllumajandusministrina kindlasti toetan sellise projekti realiseerimist," rõhutas Seeder.

Plaanitava investeeringu maht on ligikaudu 1,5 miljardit krooni, millega loodaks kuni 400 uut töökohta. 10 000 tonnise kasvatuse maht ületaks Eesti kalakasvatuse praegust aastatoodangut rohkem kui 15-ne kordselt – hetkel kasvatatakse Eestis ligikaudu 600 tonni kaubakala aastas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960