Kalakasvandusse plaanitakse investeerida 1,5 miljardit krooni

Täna põllumajandusministeeriumis toimunud
kohtumisel tutvustas Norra-Taani-USA investeerimisgrupp põllumajandusminister
Helir-Valdor Seedrile ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi abiminister
Siim-Valmar Kiislerile oma ideed rajada Pärnumaale kalakasvatus, mis suudaks
aastas toota kuni 10 000 tonni koha.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul oleks sellise kasvatuse näol tegu taasiseseisvusaja suurima investeeringuga Eesti kalandussektorisse, teatas põllumajandusministeerium. "Kõnealune kalakasvatus oleks Eesti kalanduse seisukohast ainulaadne ning suuruse poolest pretsedenditu investeering. Kui investorid suudavad tagada kõikide keskkonnanõuetega arvestamise ning planeeringud saavad kohaliku omavalitsuse toetuse, siis mina põllumajandusministrina kindlasti toetan sellise projekti realiseerimist," rõhutas Seeder.

Plaanitava investeeringu maht on ligikaudu 1,5 miljardit krooni, millega loodaks kuni 400 uut töökohta. 10 000 tonnise kasvatuse maht ületaks Eesti kalakasvatuse praegust aastatoodangut rohkem kui 15-ne kordselt – hetkel kasvatatakse Eestis ligikaudu 600 tonni kaubakala aastas.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised