Kalakasvataja: 1,5 miljardi kroonine investeering ei tasu ära

Härjanurme Kalatalu tegevjuht Aarne Liiv ei
näe võimalust, et Norra-Taani-USA investeerimisgruppi idee rajada Pärnumaale
kalakasvatus tasuks ennast ära.

Nimelt plaanib investeerimisgrupp investeerida 1,5 miljardit krooni, millega loodaks uus kalakavatus kuni 400 uut töökohtga. 10 000 tonnise kasvatuse maht ületaks Eesti kalakasvatuse praegust aastatoodangut rohkem kui 15-ne kordselt - hetkel kasvatatakse Eestis ligikaudu 600 tonni kaubakala aastas.

"Härjanurme Kalatalu on pikemat aega tegelenud noorkoha kasvatamisega looduslikul toidul, oleme uurinud ka nn kinnistes süsteemides ja kunstlikul toidul koha kasvatamist, kui see ei tasu ennast ära," selgitas kalakasvataja.

Tema sõnul ei tasu kunstlik kohakasvatamine majanduslikult ära, kuna tehnoloogia ei ole piisavalt arenenud. "Kuskilt peab ju selle 1,5 miljardi krooni suuruse investeeringu tagasi teenima," selgitas ta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised