30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalakasvataja: 1,5 miljardi kroonine investeering ei tasu ära

Härjanurme Kalatalu tegevjuht Aarne Liiv ei näe võimalust, et Norra-Taani-USA investeerimisgruppi idee rajada Pärnumaale kalakasvatus tasuks ennast ära.

Nimelt plaanib investeerimisgrupp investeerida 1,5 miljardit krooni, millega loodaks uus kalakavatus kuni 400 uut töökohtga. 10 000 tonnise kasvatuse maht ületaks Eesti kalakasvatuse praegust aastatoodangut rohkem kui 15-ne kordselt - hetkel kasvatatakse Eestis ligikaudu 600 tonni kaubakala aastas.

"Härjanurme Kalatalu on pikemat aega tegelenud noorkoha kasvatamisega looduslikul toidul, oleme uurinud ka nn kinnistes süsteemides ja kunstlikul toidul koha kasvatamist, kui see ei tasu ennast ära," selgitas kalakasvataja.

Tema sõnul ei tasu kunstlik kohakasvatamine majanduslikult ära, kuna tehnoloogia ei ole piisavalt arenenud. "Kuskilt peab ju selle 1,5 miljardi krooni suuruse investeeringu tagasi teenima," selgitas ta.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751