Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 31. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poolsada soome inseneri vaatasid maa-ameti tööd

Maa-ameti peadirektori kohusetäitja Raivo Vallner võttis reeedel vastu üle 50 soome maamõõduinseneri, kes tutvusid ameti tööga ning arutlesid maamõõduinseneride tuleviku üle rahvusvahelises aspektis, teatas amet.

Soomlaste delegatsiooni juhtis Soome Inseneride Seltsi juhatuse esimees Antti Jakobson.

Ettekande maamõõduinseneride tulevikust rahvusvahelisest aspektist vaadatudna pidas Arvo Vitikainen Helsingi Tehnoloogia Ülikoolist. Sõnavõtuga esines ka Soome Maamõõduvalitsuse peadirektor Jarmo Ratia.

Vallner omakorda tutvustas Soome suurele delegatsioonile Maa-ameti tööd, kogemusi ja tulevikuplaane.

Maa-ameti geoinformaatika osakonna juhataja Kristian Teiter rääkis ameti tegevusest kaartide koostamisel, mille puhul amet kasutab järjest enam moodsaid tehnoloogiad, ning veebiteenustest.

Soomlastele pakkusid huvi Maa-ameti kodulehekülje kaudu juurdepääsetav elektrooniline tasuta kaardiserver, kuhu tehakse kuus üle 100 miljoni kliki, ning ameti rakendatavad põhimõtted topograafiliste andmete elik kaartide uuendamisel andmebaasipõhiselt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960