19. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ebaseaduslikku raiet teinud metsaomanik sai 75 900 krooni trahvi

Möödunud nädalal lõpetas Viru Ringkonnaprokuratuur 2004. ja 2005. aasta vahetusel Ida-Virumaal Tudulinna vallas tehtud ebaseadusliku metsaraie juhtumi menetlemise ning kohustas raiet teinud erametsaomanikku hüvitama keskkonnale tekitatud kahjusumma 75 900 krooni. Lisaks kohustus metsaomanik tasuma riigituludesse kriminaalmenetluse lõpetamisega määratud summa 10 000 krooni.

Keskkonnainspektsioon alustas Tudulinna vallas eramaaüksusel tehtud metsaraiega seoses kriminaalasja 2006. aasta alguses, kui oli kindlaks teinud, et metsaomanik Taivo L. on oma kaasikus hooldusraie käigus raiunud metsateatisega lubatud 56 tihumeetri asemel 195 tihumeetrit kasvavat metsa, mistõttu jäi metsaosa lubatust hõredamaks, teatas inspektsioon.

Ebaseadusliku raie avastas Keskkonnainspektsioon tavapärase järelvalvetöö käigus. Kriminaalasja uurimise alguses metsaomanik end ebaseaduslikus raies süüdi ei tunnistanud.

Keskkonnainspektsiooni tehtud keskkonnakahju arvestuse seadis kahtluse alla ka Erametsaliit, kes hindas möödunud aastal Oonurmes toimunud parimate metsaomanike kokkutulekul kõnealuse hooldusraie hästi tehtuks.

Pärast esmaste uurimistoimingute tegemist andis keskkonnainspektsioon uurimismaterjalid üle Viru ringkonnaprokuratuurile, kes asja edasi menetles.

Prokuratuur lõpetas eelmisel nädalal kriminaalasja, sest metsaomanik tunnistas end ebaseaduslikus raies süüdi ning oli valmis tekitatud kahju hüvitama.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960