1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Piimatööstus: tootjad ei julge kvootide tõttu laieneda

Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimehe Andi Saagpaku hinnangul võiksid Eesti tootjad hinnatõusu tõttu tootmist laiendada, kvootide tõttu aga ei julgeta seda teha.

„Kõik piimatööstused on kvootide kaotamise poolt. See oleks Eestile suhteliselt tervitatav nähtus. Praegu ei julgeta suurelt ette võtta, sest kvooti ei pruugi jätkuda,“ ütles Saagpakk.

Tema sõnul jaguks kvooti veel lähiaastatel, edasi aga suuremal kvoodile või selle sootuks kaotamisele loota ei saa. „Praeguste tõusvate hindade juures muutub piimatootmine aina populaarsemaks ja põllumehed tahaksid sellega enam tegelda,“ märkis Saagpakk.

Piimahinna tõus aga ei ole Saagpaku sõnul kuidagi kvootidega seotud. Hinnatõusu põhjustena Euroopa Liidus tõi ta välja tarbimise kasvu teatud regioonides ja mõningase tootmismahtude vähenemise.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960