2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuntud astelpajukasvataja hoiab kohtust kõrvale

Täna arutas Harju maakohus järjekordselt kohtust kõrvale hoidva astelpajukasvataja Lauri Aaspõllu pankroti algatamist ning otsustab küsimuse 29. oktoobriks.

Aaspõllu pankrotti taotleb Alexela Oili nõukogu liige Juhan Kolk.

„Ma tõesti helistasin kunagi ühele advokaadile ja ütlesin, et sellega tuleks tegeleda,“ ütles Juhan Kolk täna ja täpsustas, „väga suurt võlga seal ei olnud, aga mingil hetkel sai mõõt täis.“

Kolgi sõnul on Aaspõllu pankroti küsimus vindunud juba pikka aega. „Seda asja on 150 korda edasi lükatud ja ma pole isegi huvi tundnud, mis seisus see hetkel on,“ rääkis Kolk.

Harju maakohtu andmetel ei võta Lauri Aaspõllu kohtukutseid lihtsalt vastu. Kohus jõudis täna seisukohale, et mees on siiski istungist teadlik ja langetab pankrotimenetluse alustamise või alustamata jätmise küsimuse 29. oktoobriks.

Maksuameti andmetel on Lauri Aaspõllu eraisikuna võlgu veidi üle 7000 krooni FIE sotsiaalmaksu. Märtsis korraldas kohtutäitur enampakkumise talle kuuluvatele AS Andresseli aktsiatele. Vaatamata omanikuvahetusele on Aaspõllu endiselt firma juht.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960