9. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohvi hind kerkis enam kui seitsme aasta kõrgeimale tasemele

Kartus, et kuiv ilm võib hävitada Brasiilia kohvisaagi, kergitas Arabica kohvi hinna rahvusvahelisel tulevikutehingute börsil New Yorgis päevasiseselt 1,399 dollarini nael.

Ehkki kauplemispäeva lõpuks oli kohvinaela hind kerkinud 1,3protsendilise tõusuga 1,3875 dollarini nael, oli tegemist kõrgeima hinnaga alates 1999. aasta 20. detsembrist.

Brasiilia kahes olulisemas kohvikasvatuspiirkonnas kolmest, Minas Gerais ning Sao Paulo osariikides ei tule ilmaennustuste kohaselt vihma enne 14. oktoobrit, teatas uudisteagentuur Bloomberg.

"Juhul kui sel nädalal sadama ei hakka, võib kohvisaak langeda 20 protsenti," lausus uudisteagentuurile börsikaupadele spetsialiseerunud investeerimis- ja konsultatsioonifirma CPM Group analüütik Rohit Savant. Kohvipuud vajavad õitsemise ajal septembris ning oktoobris pidevalt vihma ning pikad kuivaperioodid sel ajal võivad vähendada oluliselt kohvisaaki.

Arabica kohvi hind on viimase viie kuuga juba kerkinud 31 protsenti. Brasiilia on suurim Arabica kohvi tootja maailmas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960