11. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti sai loa toota ja turustada rammusat piima

Euroopa Liidu põllumajandusministrid kiitsid heaks määruse, mille kohaselt võib alates 1. jaanuarist 2008 Euroopa Liidus toota ja turustada erineva rasvasisaldusega kuumtöödeldud joogipiima.

Eesti tootjate ja tarbijate jaoks tähendab nõukogu otsus seda, et 2,5% rasvasisaldusega joogipiima võib jätkuvalt toota ja turustada ka pärast 2009. aastat, teatas põllumajandusministeerium.

Joogipiima pakendile tuleb aga märkida piima rasvasisaldus ühe kümnendkoha täpsusega. Sellist piima ei tohi nimetada seni kehtiva kolme kategooria alusel täispiimaks, madala rasvasisaldusega piimaks ega rasvatuks piimaks.

Koolipiima programmis ühtlustati erinevate piimakategooriate Euroopa Liidu poolsed toetuse määrad. Senise programmi kohaselt oli kõrgem abimäär suurema rasvasisaldusega piimal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960