Euroopa Liidu põllumajandusministrid
kiitsid heaks määruse, mille kohaselt võib alates 1. jaanuarist 2008 Euroopa
Liidus toota ja turustada erineva rasvasisaldusega kuumtöödeldud joogipiima.
Eesti tootjate ja tarbijate jaoks tähendab nõukogu otsus seda, et 2,5% rasvasisaldusega joogipiima võib jätkuvalt toota ja turustada ka pärast 2009. aastat, teatas põllumajandusministeerium.
Joogipiima pakendile tuleb aga märkida piima rasvasisaldus ühe kümnendkoha täpsusega. Sellist piima ei tohi nimetada seni kehtiva kolme kategooria alusel täispiimaks, madala rasvasisaldusega piimaks ega rasvatuks piimaks.
Koolipiima programmis ühtlustati erinevate piimakategooriate Euroopa Liidu poolsed toetuse määrad. Senise programmi kohaselt oli kõrgem abimäär suurema rasvasisaldusega piimal.