1. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helir-Valdor Seeder: suure tõenäosusega oleme sunnitud kanad likvideerima

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles täna ETV hommikuprogrammis „Terevisioon“, et suure tõenäosusega peab Tallegg 200 000 Newcastle’i tõve kahtlusega kana hukkama.

„Suure tõenäosusega saame täna Inglise laborist vastuse ja suure tõenäosusega meie kahtlustused siiski kinnitatakse, mis tähendab, et oleme sunnitud need kanad likvideerima,“ ütles Seeder.

Et tulevikus sarnast probleemi vältida, peavad linnukasvatajad ilmselt edaspidi hakkama kanu ennetavalt vaktsineerima. „Seni ei teinud vaktsineerimisi vaid kolm Euroopa riiki, kus ei olnud väga pika aja jooksul probleeme olnud. Need riigid on Rootsi, Soome ja Eesti. Nüüd aga tuleb ka meil hakata kanu ennetavalt vaktsineerima,“ selgitas minister.

Möödunud nädala alguses kirjutas Postimees, et Talleggi lindlas elavat umbes 200 000 kana ähvardab gaasisurm, sest neil kahtlustatakse Newcastle’i tõbe. Sulelistele ohtlik nakkushaigus inimesi siiski ei ohusta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960