Nisu hind võib 2008. aastal langeda

Nisu hind võib järgmisel aastal mõnevõrra
langeda, sest vähegi soodsate ilmastikutingimuste korral võib teraviljasaak
tulla rekordiline.

Suuremat saaki on oodata kõikidest suurematest teraviljakasvatusregioonidest – USAs, Euroopas ja Austraalias, kirjutas Bloomberg.

Täna toimunud Maailma teraviljakonverentsil teatas analüüsikeskuse AgResource president Daniel Basse, et nisu pakkumine võib kerkida 648,1 miljoni tonnini võrrelduna selle aasta 605,1 miljoni tonniga. Tarbimine aga seniselt 613,3 miljonilt tonnilt 626,5 miljoni tonnini.

Euroopa Liidu toodang kerkib järgmisel aastal ilmselt 134,4 miljoni tonnini võrreldes 120,9 miljoni tonniga sel aastal. Basse ennustas, et juhul kui ilm on järgmisel aastal soodne, langeb nisu hind viie kuni viie ja poole dollarini buššeli (35,2 liitri - toim.) kohta. Praegu on nisu hind Chicago kaubabörsil 8,26 dollarit buššelist.

BNP Paribas analüütik Emmanuel Janet avaldas arvamust, et nisu hind hakkab langema juba kevadel.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised