26. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanda stressi metsaelukate einelauda jälgides

Juba nädal aega saab stressi maandada metsloomade söödaplatsile paigaldatud veebikaamerat jälgides. Hämaras võib seal näha metssigu, kährikuid ning metskitsi.

Kui su ülemus või sõber on väga närviline, saada neile metsakaamera link. Sest mis ületööst ja stressist pingul meeli paremini rahustaks kui keskkonnamuutus? Ühe klikiga avastad uue maailma, teistsugused kolleegid ja ripplaeta kontori.

Veebikaamera asub Tartumaal ja selle seadsid 18. jaanuaril üles seitse meest. Järgnevad päevad kulusid tehnika katsetamisele. Kuna uued lõhnad tahavad harjumist ning pehme ilmaga leiavad metsloomad toitu ka omal käel, neid kunstlikult valgustatud söödaplatsile väga palju veel jõudnud pole. Kuid siiski...

Videvikus ja öötundidel on veebikaameraga varustatud einelauda väisanud kaks erinevat metsseaseltskonda ning mitmeid kährikuid. Ettevaatlikult uuris söödaplatsi rebane. Paar korda vilksatas metskits. Lisaks neile käisid tihased, talvikesed ning pasknäärid. Oodata on teisigi külalisi, lubavad kaameramehed.

Veebikaamera pildi ülekannet korraldavad EENet ja Kernel. Mobotixi kaamera aitasid üles seada Ilmatsalu jahimehed ning Kotkaklubi. Lisaks osalevad projektis Loodusemees.ee, Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK), looduskalender.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960